EBOH 2 maakt het zichzelf lastig

Prachtig weer, een fantastische grasmat en een fitte selectie. Niks zat het tweede elftal in de weg om een goede wedstrijd te spelen en de stijgende lijn vast te houden. Jammer genoeg werd er geen gehoor aan gegeven door het jonge elftal van trainer Rachid el Mokhtari.  Na 20 open kansen gemist te hebben had eboh een blunder van de keeper nodig om het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Een 0-1 winst in Willemstad tegen de kogelvangers was het resultaat.

Vv Kogelvangers 3 – EBOHzaterdag 2: 0-1
0-1   ’42       Basar Ozturk
De eerste competitiewedstrijd thuis tegen VVGZ 5 werd omgezet in een 1-0 overwinning. Anders dan de uitslag doet vermoeden speelde eboh een goede wedstrijd. De tegenstander werd vanaf de eerste minuut goed op eigen helft vastgezet. Het vele druk zetten zorgde er voor dat eboh veel balbezit had. Aanval na aanval werd er opgezet maar jammer genoeg werd er niet met scherp geschoten. Uit een corner kon Randy Camfferman de 1-0 intikken. VVGZ kon een enkele keer vanuit de counter wat speldenprikjes uitdelen maar aanvoerder Donny vd Laars hield zijn doel netjes schoon. Een dikverdiende overwinning en de eerste drie punten waren binnen.

Deze zaterdag dus de tweede wedstrijd.
Met goede moed werd er om 12:45u verzameld bij eboh om gezamelijk af te reizen naar het Brabantse Willemstad. De grote onbekende vv Kogelvangers 3 was de gastheer op deze zonnige zaterdag. Iedereen was op tijd (zelfs Ali)  bij eboh voor de wedstrijdbespreking. Van het eerste elftal dat uit bij Vuren moest spelen kregen we Rogier Mutter en Dennis de Graaf die allebei herstellende zijn van een blessure.
De opdracht was duidelijk. Veel beweging en veel druk zetten. Bij balbezit zoveel mogelijk vooruit spelen en rustig blijven voor de goal. De spelers luisterden aandachtig en met die nodige informatie werd er afgereisd richting Willemstad. Na een kleine omleiding via een Turkse tomtom kwamen we aan bij de plaatselijk voetbalclub. Prachtige velden in een rustige omgeving. Zelfs het trainingsveld zag er uit als een biljartlaken.
De scheidsrechter gaf exact om 14:30u het startsein om te beginnen aan de wedstrijd. EBOH startte precies zoals afgesproken. De Kogelvangers werden goed onder druk gezet waardoor EBOH veelvuldig in balbezit kwam. Dat resulteerde al na 2 minuten in een goede kans. Dennis de Graaf stoomde vanaf de rechtsbackpositie goed op en mocht van een kleine 20 meter uithalen. Zijn harde schot werd gestopt door de keeper maar waar drie spelers van EBOH stonden te slapen lette de verdediger wel op en roeide de bal over de zijlijn. Nog geen twee minuten later mocht Fouad Amroui alleen doorlopen op de keeper. Drie spelers van EBOH stonden er beter voor maar “Foufou” koos voor eigen succes en zijn schuiver werd makkelijk gekeerd.  Na deze kans vond EBOH het welletjes en werd er geen druk meer gezet. Dat leidde bij sommige spelers tot frustratie. De gastheren hoorde het gezeur tegen elkaar aan en putte daar moed uit. Al snel werd er met opportunistisch voetbal vooruit gevoetbald en stonden ze tot drie keer toe alleen voor de doelman van EBOH. Donny keepte wederom een puike partij en keerde alle inzetten. EBOH liet de bal steeds slechter rond gaan maar kreeg toch prima kansen. Zo werden Randy(2x), Patrick en Rogier alleen op de keeper afgestuurd maar faalden jammerlijk. EBOH –spits Remi Drijver kreeg de beste mogelijkheid. Voor een leeg doel belandde zijn inzet op de buitenkant van de paal. Na zoveel kansen gemist te hebben gaf de trainer aan dat er vandaag alleen gescoord kon worden als de tegenstander het kado zou geven. De kogelvangers doelman hoorde dat ook en besloot om het nog te doen ook. Een ongevaarlijke dieptebal beoordeelde hij verkeerd en de bal stuiterde over de onfortuinlijke doelman heen. Basar Ozturk was doorgelopen en tot zijn verbazing en intense geluk verdween zijn inzet wel in het doel.  Drie minuten later mochten we van de goed leidende scheidsrechter de kleedkamer opzoeken.

In de rust was de stilte bijna voelbaar en de trainer voerde een donderspeech uit in de hoop dat de spelers de tweede helft wel konden laten zien dat het team progressie maakt en weldegelijk een goed voetballend team is. Rick Rijnders en Patrick Jansen mochten in kleedkamer achterblijven. Jurgen Derksen en Mike “hell’s angel” Oldenburger mochten de tweede helft laten zien dat ze het verschil konden maken.

De tweede helft begon EBOH overtuigend. De tegenstander werd weer goed vastgezet en via de flanken werd het drukke centrum omzeild en de aanval opgezocht. De spitsen werden beter gebruikt als aanspeelpunt wat resulteerde in een aantal fraaie kansen. Basar werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn voorzet werd door Mike Oldenburger jammerlijk naast gekopt. Randy Camfferman werd  vijf minuten later alleen voor de doelman gezet maar faalde opnieuw oog in oog met de doelman.
Dit jonge team moet nog leren om door te blijven voetballen als het niet lukt om de vele kansen om te zetten in doelpunten. De vele onbenutte kansen zorgde er voor dat eboh wederom een tandje lager en trager ging voetballen. Ondanks het trage spel kreeg Randy nog drie dotten van kansen…..drie maal alleen voor het doel was het net niet deze zaterdag. De pas ingevallen Ali Er( voor Mo Zaada) werd na een prachtige pass van Rogier ook alleen voor de doelman gezet en ook hij faalde en schoof de bal 2 centimer langs de verkeerde kant van de paal.
Vv kogelvangers geloofde het allemaal wel en er werd hartelijk gelachen als EBOH wederom een 100% kans om zeep hielp. De gastheren kwamen na 70 minuten ook nog eens met tien man te staan. De spits vond het welletjes en wilde liever bier drinken dan voetballen.
Zelfs tegen tien man kon eboh de score niet uitbreiden. De kogelvangers bleven met 5 man voorin en 4 man achterin. Elke aanval van EBOH stierf in schoonheid omdat het niet goed de kansen uitspeelde. Twee minuten voor tijd kreeg EBOH bijna de deksel nog op de neus. Een kiezelhard schot van ruim 35 meter schoot rakelings langs de kruising. Na dit laatste wapenfeit floot de scheidrechter af en konden de spelers van beide ploegen elkaar de hand geven en elkaar complimenteren voor de sportifiteit.
0-1 winst voor de rood zwarten uit Dordrecht.

Bijzonderheden:
– Basar scoort en vierde het zielsgelukkig. Turkse passie noemde hij het.
– De trainer heeft nog nooit een wedstrijd gezien waar zoveel kansen gemist werden.
– De tegenstander heeft gewoon een electrische BBQ in de kleedkamer voor de nodige sate’tjes en hamburgers na de wedstrijd.