EBOH geeft zege weg in blessuretijd

Er leek niets aan de hand in Vuren. EBOH leidde met 0-2 en had al vele malen verzuimd om er 0-3 van te maken. Met 87 minuten op de klok was het een kwestie van uitspelen. En toch ging het mis. Een  vrije trap  belandde via de schouder van Mo Salman ongelukkig in het doel en in de laatste minuut van de blessuretijd viel de bal uit een voorzet voor de voet van Ian van Wijk en hij werd de held van Vuren. In plaats van “EBO is zo prachtig” vielen er nu stevige knopen in de kleedkamer.

Eerst liet Ries Fok in niet mis te verstane bewoordingen horen wat hij er van vond en daarna nam aanvoerder Jeffrey Monster het stokje over. Dat was duidelijke taal, of is dit toch het “mooie” van voetbal?  Zo kansloos als het maar zijn kan, heb je altijd uitzicht op een succesje, als de tegenpartij vergeet de zaak af te maken en de bal toevallig een keer goed valt. Zo’n middag was het in Vuren, met een kater voor de Dordtenaren en glunderende  Vuren gezichten, die vol ongeloof het puntje in ontvangst namen . EBOH begon overtuigend in de vervelende regen en Jesse Rensen kopte uit een corner van Leroy Verkerk op de lat. De volgende serieuze aanval was prijs. Regga Regales speelde zich vrij en schoot laag binnen in de zwakke hoek van de zwaarlijvige keeper Tim Ritmeester.
Leroy Verkerk vond de zelfde hoek uit een vrije trap rond het half uur en EBOH leek op weg naar een makkelijke middag.

Net na rust leek Regga Regales op weg naar de beslissende 0-3 na een steekpass van Jeffrey Monster, maar hij schoot vrij voor Tim Ritmeester op de paal. Daarna bleef EBOH controle houden over de wedstrijd , maar konden Jesse Rensen,  Jeffrey Monster, Regga Regales, etc. de zwakke hoek van Tim Ritmeester niet meer vinden. De afloop is vervelend, maar bekend. Bij EBOH stond Joey Hughes onder de lat als vervanger van de aan zijn bovenbeen geblesseerde Pim Versluis  en hij deed het goed en had geen schuld aan de dramatische slotfase. Ook  Henk te Slaa was  er niet bij en is voorlopig uitgeschakeld met een hamstringblessure. Wie hadden er dan wel schuld?

“Om te beginnen had je al lang die 0-3 moeten maken, we zijn de hele wedstrijd veruit de betere ploeg, en in de laatste fase moet je balbezit koesteren, geen ruimte weggeven en ver van je doel verdedigen.  Wij gaan vrolijk ten aanval en vergeten onze posities en je ziet wat er is gebeurd, heel vervelend allemaal, een rot weekend,  genoeg leermomenten, volgende week gaan we weer verder”
aldus Ries Fok . EBOH speelt volgende week voor de beker thuis tegen VVGZ.  

Vuren – EBOH 2-2

’15 Regga Regales 0-1
’30 Leroy Verkerk 0-2
’87 Mo Salman (e.d.) 1-2
‘90+3 Ian van Wijk 2-2

Opstelling EBOH:
Joey Hughes, Jordany Martinus, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk (Gianni Weststrate) , Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Jeffrey Monster (Johnny Granger),
Regga Regales ( Mo Salman)
Reservekeeper:  Thimo Baum
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans