EBOH geeft het weg na rust

Aan spektakel ontbrak het niet in het nacompetitieduel tussen EBOH en Rijswijkse Boys.
Wel aan de zekerheid in de Dordtse defensie. Uiteindelijk werd het 4-3 voor de Boys, nadat EBOH in de rust nog met 2-1 voor stond.

Ries Fok ging na afloop even uit zijn stekker in de kleedkamer tegen zijn manschappen. “vind je het gek ?, we staan in de 2de helft te verdedigen als een drol, we lopen achteruit, zetten geen druk meer en doen alles fout, inclusief blunders. We mogen nog blij zijn, dat we maar 1 goal achterstaan, dan hebben we tenminste nog een kans maandag “.

Dan moet het inderdaad achterin goed staan, want EBOH zakte na een prima eerste helft na rust diep weg, om in de slotfase nog even op te staan, maar het laatste woord was toch voor Rijswijkse Boys.
En EBOH begon nog wel zo goed. Al na 3 minuten was daar de 1-0, nadat Gijs Bregman doorbrak op links en voorgaf op Ricardo van de Merwe, die Mo Salman bediende en Mo knalde fraai in de verste hoek. Lang kon EBOH niet van de voorsprong genieten, want uit een corner kopte Ayhan Uslu de bal naar Henri Versteeg, die de gelijkmaker binnen knikte. Daarna bleef het een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. EBOH vergat 2x Michael van den Oever af te dekken na een steekpass en dieptebal van Wilco van Rossum, maar Marlon Huijser wierp zich er voor. Aan de andere kant kon Wesley Ebbers binnen schieten , maar mikte te hoog. Toch kwam EBOH op 2-1 net voor rust. Wesley Ebbers bediende Mo Salman en tussen 2 man in schoot hij knap raak in de korte hoek.
EBOH kon helaas de goede 1ste helft geen vervolg geven. Rijswijkse Boys nam het initiatief en de gelijkmaker hing in de lucht. En die kwam er ook. Scheidsrechter Daems gaf een gemakkelijke vrije trap, en Sven den Haan (de man met de ingooicorner) schoot naast de muur (!) in de hoek. Het werd zelfs 2-3 toen Henri Versteeg van 25 meter een houdbaar schot los liet dat via de binnenkant van de paal Marlon Huijser verraste. Daarna ging EBOH volle bak, met wissels Patrick Welts, Adje Kabbah en Johan Gerlach. Ricardo van de Merwe kopte net over en vervolgens knalden Adje Kabbah en Ricardo van Yperen met de koppen tegen elkaar. Adje baalde als een stekker, want hij moest er af met een open wenkbrauw.P1090719

Terwijl hij achter het doel liep samen met verzorger Dennis Vondermans kwam EBOH met 10 man toch op gelijke hoogte. Doelman Wesley van den Oever liet een balletje glippen en Patrick Welts zei dank je wel. Rijswijkse Boys had toch het laatste woord. Johan Gerlach schoot de bal tegen een arm ,maar scheidsrechter Daems liet doorspelen, vervolgens ging het mis in de omschakeling. De neutrale (?) grensrechter reageerde ook niet op een buitenspelsituatie en Sven den Haan tikte bij de 1ste paal de 3-4 binnen. Het had zelfs nog 4-4 kunnen worden, maar Mo Salman strandde na een pass van Johan Gerlach op de vuisten van Wesley van den Oever.
Maandag gaan we weer verder en  Rijswijkse Boys staat met 1-0 voor, want uitdoelpunten gelden in dit geval gelukkig niet dubbel.