EBOH D1 pakt 3 punten bij De Zwerver D1

Op zaterdag 18 april 2013, stond de wedstrijd De Zwerver D1 – EBOH D1 op het programma. Deze wedstrijd was oorspronkelijk gepland op 09 maart 2013, echter door het slechte weer werd deze wedstrijd verschoven naar 11 mei 2013. Aangezien EBOH D1 de bekerfinale op die dag diende te spelen, werd de wedstrijd vastgelegd op zaterdag 18 mei 2013.
Het weer zag er somber uit, maar het was gelukkig droog. Na een korte voorbereiding werd er op tijd afgefloten voor de aftrap. EBOH liet zien er zin in te hebben en speelde met gemak de bal rond en zocht zich zo een weg naar het doel van De Zwerver. Dat resulteerde erin dat EBOH de gehele 1ste helft op een paar terug speelballen na alleen maar voetbalde op de helft van de tegenstander. EBOH creëerde diverse mogelijkheden, maar het netje werd nog niet gevonden. Ook nu speelde EBOH weer op buitenspel, op een enkele keer na werd het buitenspel signaal van onze assistent ook overgenomen, door de goed leidende scheidsrechter A. van Meerkerk. In de 22e minuut kreeg EBOH een vrije schop ter hoogte van de zestien meter lijn. Deze werd op waanzinnige wijze in de kruising geschoten en liet de keeper van De Zwerver kansloos. Na 5 minuten was het weer raak nu werd de aanval vanaf links goed opgezet en afgerond via de binnenkant paal, dat betekende 0-2 en dat was tevens de ruststand.

Na de rust zette EBOH het goede spel voort. De verdedigers stonden steeds goed en het middenveld werd veelvuldig van goede passes voorzien. Helaas ging EBOH rond en in het zestien metergebied te makkelijk voetballen. De bal werd te vaak naar een medespeler geschoten, terwijl er al meerdere mogelijkheden waren om op het doel te schieten. Hierdoor deed EBOH zich toch wel een beetje te kort. De spelers wilden het te mooi doen en dat had uiteindelijk geen resultaat. Na 47 minuten werd dan de 0-3 gescoord. De frustratie sloeg toe bij de begeleiding van De Zwerver en verbaal werd onze assistent scheidsrechter voor van alles uitgemaakt. De scheidsrechter maakte hier heel snel korte metten mee en stuurde deze onsportieve mensen snel van het veld af. De overigens sportieve wedstrijd werd weer voortgezet. EBOH bleef lekker voetballen en liet de bal goed rond gaan. Helaas werd 1x de bal niet goed gepasst en met een diepe bal zette De Zwerver de counter in. Doordat heel EBOH juist naar voren aan het lopen was, werd de aanvaller van De Zwerver niet meer achterhaald en scoorde de ere treffer 1-3, dit was tevens de eindstand.

Door de winst op De Zwerver komt EBOH D1 in punten gelijk met De Zwerver. Echter woensdag 22 mei speelt EBOH zijn laatste (inhaal)competitiewedstrijd. Met een gelijkspel verzekert EBOH zich van een definitieve 5e plaats. Dus jongens zet hem op en probeer de punten te pakken woensdag.