EBOH D1 wint D1 toernooi bij vv Strijen

In een laat stadium werd de trainer van EBOH D1 benaderd door v.v. Strijen. Zij zochten een kwalitatief sterke D1 team voor hun D1 toernooi. Na de bekerfinale was dit ook wel weer een toetje voor de spelers. We zouden uitkomen tegen Feyenoord, Binnenmaas, Uberhernn (Duitsland) en Olse (België).
Iedere wedstrijd zou 20 minuten duren, zonder wisselen van helft.De 1ste wedstrijd begon om 11.30 uur en die was tegen het Duitse Uberhernn. EBOH liet zien goed te kunnen voetballen en creëerde vele kansen. Vanaf de 7e tot de 12e minuut scoorde EBOH 3x. Daarna werden er diverse kansen om zeep geholpen, om de bal nog eens extra rond te laten gaan. Oké, leermomentje en de 1ste wedstrijd werd afgesloten met winst 3 – 0.

De 2e wedstrijd moesten wij aantreden tegen Feyenoord. Ook hier weer een gretige EBOH die ook in deze wedstrijd alleen maar op de helft van de tegenstander speelde. Na 10 minuten kwam de bevrijdende 1 – 0 voor EBOH. De druk werd door EBOH opgevoerd en dat resulteerde in een 2e doelpunt voor EBOH. In de laatste minuut werd er een aanvaller van EBOH onreglementair tegen het gras aan gelopen in het strafschopgebied. Resultaat strafschop en de 3 – 0 voor EBOH.

De 3e wedstrijd moest er tegen Binnenmaas gespeeld worden. Ook Binnenmaas had al 6 punten bij elkaar gesprokkeld. Dus EBOH vol aan de bak om de punten te pakken. Dat lukte uiteindelijk ook. EBOH was de betere in het spel en kwam op 2 – 0 voor. Na even slecht te verdedigen kwam Binnenmaas op 2 – 1. Maar verder dan dat kwam Binnenmaas niet meer.

Na de tussenstand te hebben bekeken, bleek dat EBOH zich na deze 3 wedstrijden al had verzekerd van de finale. Bleek dat Sparta de tegenstander zou zijn. Kennelijk was Sparta al ernstig onder de indruk van EBOH en kwamen vooraf al verhaal halen over een aantal spelers in ons team. Wat bleek Sparta dacht dat het een toernooi was voor 1ste jaar D pupillen. Maar het bleek dus een toernooi te zijn voor D1 teams. Nadat dit uitgelegd was, kon er aan de 4e wedstrijd begonnen worden.
De tegenstander was het Belgische Olse. Zij moesten winnen om voor plek 3 en 4 te gaan.
Met relatief gezien onze minste opstelling werd deze wedstrijd ook omgezet in winst namelijk 1 – 0 voor EBOH. Dat betekende dat EBOH met een ongeslagen status naar de finale zou gaan.

De finale was dan tegen Sparta op het hoofdveld. Er zat behoorlijk wat publiek, wat het allemaal nog leuker en spannender maakt. EBOH begon goed aan de wedstrijd en met enkele uitvallen van Sparta, was EBOH heer en meester. De wedstrijd verliep voor EBOH dan ook voorspoedig en binnen 4 minuten stond de 1 – 0 voor EBOH op het scorebord. Dit werd in de 10e minuut verdubbeld naar 2–0.
Dit was dan ook tevens de eindstand.

Na deze wedstrijd kon EBOH dan ook de beker in ontvangst nemen, daaraan gekoppeld het onsportieve BOE geroep van de Sparta aanhang. Maar dat kon ons niet deren, omdat EBOH ook nog eens de fantastische sportiviteitprijs – wisselbokaal in ontvangst mocht nemen.

Kortom een super leuk toernooi, jongens gefeliciteerd!