Rijswijkse Boys – EBOH ………7 – 6

En met deze hoge totaalscore ligt EBOH uit de nacompetitie en heeft Rijswijkse Boys nog een kans om 2de klasser te blijven door over 2 wedstrijden tegen Papendrecht te winnen.

Ook de return in het Brabantse Rijswijk verveelde geen seconde en was wederom doelpuntrijk met een 3-3 eindstand. Ook nu kwam EBOH 2x op voorsprong en ook nu werd deze weer verspeeld. En dan verdien je het niet om een ronde verder te komen, constateerde ook de afscheid nemende trainer Ries Fok.  “We krijgen 7 goals tegen en als je ziet hoe die er in gaan? Dat is gebrek aan kwaliteit en gebrek aan voetbalgogme. Ik neem die jongens niets kwalijk, ze doen gewoon hun stinkende best.
Het verschil lag in de 2de helft thuis, toen hebben we het verspeeld”.

De beginfase was deze keer voor Rijswijkse Boys, maar zij kwamen niet verder dan een buitenspelgoal en een door Marlon Huijser gestopte inzet van Sven den Haan (de zoon van Philip en volgend seizoen uitkomend voor Unitas met trainer Ries Fok!’).
Maar EBOH kwam op voorsprong door Gijs Bregman. Ricardo van de Merwe tikte een voorzet van Leroy Verkerk op het hoofd van Mo Salman. De van de lijn gehaalde bal was een prooi voor Gijs, die met een stuit doelman Wesley van den Oever kansloos liet. Vlak voor rust werd het weer 1-1. De beste man van Rijswijkse Boys, Ayhan Uslu stond weer eens aan de basis van een fraaie aanval. De dekking van EBOH was te kort en de opgekomen back Patrick Sas versloeg met de binnenkant Marlon Huijser in de korte hoek. En dan te bedenken dat Ayhan Uslu eigenlijk niet mee mocht doen wegens een schorsing. Op de Schenkeldijk pakte hij zaterdag zijn 5de gele kaart en dat betekent een wedstrijd schorsing. Maar ja, ook de KNVB viert blijkbaar Pinksteren, dus zal hij nu ontbreken tegen Papendrecht.

Na de rust kwam EBOH weer snel op voorsprong. Jordi van Dyck knikte prachtig binnen na een corner van Ricardo van Yperen.P1090749
Vervolgens had EBOH nadeel aan een paar beslissingen van de verder goed leidende scheidsrechter Teun Versnel. Versnel liet doorspelen na een door de grensrechter aangegeven buitenspelsituatie.
EBOH had hier echter geen voordeel van, want de bal kwam bij Rijswijkse Boys terecht en spits Ayhan Uslu bediende Sven den Haan op maat en het was 2-2. Daarna werd Mo Salman onderuit geschoffeld in de 16, maar Versnel hield het bij een corner. Met nog een kwartier te gaan speelde EBOH alles of niets, en zette Ries Fok alle beschikbare spitsen in. Mo Salman geselde de vuisten van Wesley van den Oever, maar het was Rijswijkse Boys dat vlak voor tijd weer op voorsprong kwam. Een makkelijk gegeven vrije trap werd nu niet door Sven den Haan genomen, maar door Ricky Vroon, die met links de muur en Marlon Huijser verraste.
Het leek gespeeld, maar EBOH kwam nog terug door een geweldige pegel in  de bovenhoek van Wesley Ebbers. Met afstand de mooiste goal van de wedstrijd, maar het was niet genoeg.

P1090761

EBOH blijft in de 3de klas en gaat met de nieuwe trainer Marco ten Braak volgend seizoen voor promotie. Rijswijkse Boys krijgt een zware kluif aan Papendrecht, zeker nu spits Ayhan Uslu geschorst is.

Rijswijkse Boys – EBOH          3-3

’33       Gijs Bregman              0-1
’44       Patrick Sas                    1-1
’55       Jordi van Dyck            1-2
’73       Sven den Haan            2-2
’88       Ricky Vroon                 3-2
’90       Wesley Ebbers            3-3