EBOH F1 heeft het moeilijk met hekkensluiter ….

Zaterdag 31 oktober 2015
Groote Lindt F1 – EBOH F1

Het effect van een topcoach duurt tegenwoordig niet meer zo lang. Kijk Gekke José bij Chelsea maar. Vorig jaar nog de gevierde man en dit seizoen verguisd en al zit ie er nog, al weer bijna vergeten.
Richard en ik staan met een mond vol tanden. En laten we eerlijk zijn, dat is op onze leeftijd nog heel bijzonder. Zo ga je een wedstrijd in met een gevoel vooraf dat het niet mis kan lopen en koud 7 weken later ga je een wedstrijd in met het gevoel: Kunnen ze eigenlijk nog wel voetballen?

Of moet ik eigenlijk zeggen: ‘Laten wij ze eigenlijk nog wel voetballen? Eigenlijk probeer ik een beetje slap te zeggen, wat doen wij als trainers nou eigenlijk fout? Leggen we de lat dan te hoog voor deze 7 á 8 jarige talentjes? Ik bedoel, wat valt er nou niet te snappen aan een punt naar achteren en toeschouwerende verdedigers, met de hakken tegen de zijlijn, cirkelpressievoetbal en opbouwen over de as. Jullie komen vast zonder internet aan 4 goede antwoorden van de 5?
Nee, niets van dit alles. We denken ’t te hebben gevonden. Het ligt aan de voetballertjes. Zij staan toch in het veld? Als coach sta je toch meestal machteloos langs de lijn? Nee, we weten het zeker.

Afgelopen zaterdag speelden de mannetjes van EBOH een uitwedstrijd tegen Groote Lindt. Na een succesvolle oktobermaand, waarin de punten redelijk eenvoudig werden binnengeharkt en de volgende bekerronde werd behaald, moest Groote Lindt eenvoudig opzij gezet kunnen worden, omdat de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Groote Lindt nog met 12-0 werd afgesloten.
Maarrr….dat wisten de EBOH F1 mannetjes ook natuurlijk. En omdat zij dat wisten en alles ze dit seizoen al te gemakkelijk afgaat, sluipt er een klein monstertje in hun hoofden, die tegen hen zegt: “Doe maar rustig aan, deze ploeg is niet zo goed, daar winnen we toch wel van….”
Ergo, het is de schuld van de voetballertjes. Zo Richard, hebben we dat varkentje gewassen?

Nee, beste ouders, dit is natuurlijk klinkklare onzin. Wees niet bevreesd, er volgen geen straftrainingen, we zoeken de schuld gewoon bij onszelf en laten de mannetjes weten dat er as. zaterdag uit een ander vaatje getapt moet worden. De naaste concurrent Heerjansdam komt zaterdag aan de Schenkeldijk niet om eenvoudig aan de kant gezet te worden door een lamlendig EBOH F1 en dus valt er deze week nog wel wat te doen.

De neutrale lezer zal nu wel iets hebben van: ‘Waar heeft die man het over?’ Dat ga ik nu in het kort uitleggen. Afgelopen zaterdag kwamen we bijna gemeenschappelijk te laat aan vanwege een onverwachte omleiding bij Hendrik-Ido Ambacht. Daardoor gingen we te laat de kleedkamer in, kwamen er te laat uit (coaches waren ook niet helemaal wakker) en bleken daarom een wat korte voorbereiding te hebben op het veld zelf.
De knaapjes bleken opnieuw toeschouwerende voetballers te zijn. Net elke keer een stapje te laat, beentje intrekken op het laatste moment, slordige passjes en te zacht en vooral te weinig naar de bal toe verdedigen op het moment dat het écht moet.

En wat we ook riepen langs de kant, we hadden net zo goed in de woestijn kunnen gaan staan.
Groote Lindt bleef zelfs eenvoudig overeind en maakten zelfs aanstalten om een gevaarlijke aanval op te zetten. Dit was geen Groote Lindt, maar Grrrroote Lindt. Elke bal werd door hen aangevallen en elke EBOH speler werd op de huid gezeten. En logisch, die opdracht zou ik ook geven tegen een op papier sterkere ploeg. Op papier, dat is juist gezegd. 15 punten verschil tussen beide ploegen.
Dat zou je na 5 á 10 minuten voetbal niet echt zeggen. Er bleek weinig verschil tussen EBOH en Groote Lindt en dat was vooral de verdienste van Groote Lindt.

Tóch ontdeed EBOH F1 zich na 11 minuten van het warrige en slechte begin. Ineens kregen ze de kolder in de kop en via een fijn schot van Vince (0-1), een onderschepping van Noah en een heerlijk doelpunt van zijn voet (0-2) en daarna een eigen doelpunt van Groote Lindt via de inzet van Delano (0-3) was de wedstrijd in 3 minuten beslist.
Maar deze stand bleek verraderlijk. Door deze voorsprong ging de hele ploeg teveel naar voren verdedigen en vergaten dat ook Groote Lindt voorin snelle voetballertjes had lopen.

Deze mannetjes werden eenvoudig in stelling gebracht, want met alleen nog Mitchell achterin en balverlies lijdend is het net of je het onheil over jezelf afroept. Het terugsprinten wordt zwaarder en zwaarder en dus kreeg EBOH F1 de kous op de kop. In 2 simpele uitvallen scoorde Groote Lindt 2 prima doelpunten en werd de kleedkamer ingegaan met een 2-3 voorsprong.
Maar tevreden waren de EBOH spelertjes allerminst. Het droop van de gezichten af.
Over de tweede helft kan ik wel een pagina gaan volschrijven, maar dat zal ik u besparen.

Niet dat Groote Lindt nog gevaarlijk werd en niet dat EBOH dat niet werd, maar de pijp leek leeg.
Er volgden nog wel kansen voor EBOH F1, maar de échte overtuiging ontbrak. En na 25 minuten tweede helft was het eigenlijk wel genoeg. Als trainers hadden we de jongens nog op het hart gedrukt in de kleedkamer dat het zo écht niet verder kon.
Naar de bal toe, elke bal, ELKE BAL. Jagen tot je er bij neervalt, val elke bal aan, elke aanvaller val je lastig. En het moet gezegd, de tweede helft is er keihard gewerkt.

En dat is nou precies waar wij trainers op doelen. De gemakzucht ontstaan door het gemak waarmee de afgelopen wedstrijden werden gewonnen. Te eenvoudig en dan gaat dat vervelende duiveltje op je schouder zitten, die je influistert dat je je niet zo hoeft in te spannen. En daarom wordt het zaterdag 7 november een mooie dag voor EBOH F1.
Tegen Heerjansdam wordt afgetrapt om 11 uur. En natuurlijk gaan deze mannetjes voor de winst.
En Heerjansdam zal tegenover een furieus EBOH F1 komen te staan en zij zullen geen metertje ruimte krijgen om hun eigen spelletje te spelen. Kom vooral kijken, want van aanmoedigingen is een voetballer nog nooit slechter gaan voetballen.

Daarnaast is EBOH F1 het Team van de week. Zij zijn de ballenjongens bij de wedstrijd van EBOH 1.
Om 14.30 uur ‘s middags lopen zij hand in hand met de grote voetballers het veld op. De aftrap zal worden genomen door de speler van de week Ömer Ekiz en hij mag de wedstrijd vanaf de bank meemaken. Vóór de wedstrijd wordt hij om 12.30 uur door EBOH 1 in de soos ontvangen en daar mag hij de voorbespreking van de wedstrijd bijwonen.

Het wordt zaterdag een prachtige dag. Let maar op. En opletten kan alleen maar wanneer u allemaal komt kijken. Dus kom naar de Schenkeldijk en steun EBOH F1 zo goed als u kunt!!

De coaches.