EBOH 1 verdient meer publiek op dinsdagavond

Aldus Alex Zondervan, die genoot van het spel van EBOH 1 in de 1ste ronde van de Regio Rijnmond Cup tegen Transvalia ZW zat. uit Rotterdam. EBOH speelde fris en fruitig de 4de klasser van de fraai verlichte mat en won met 8-1.

Het handjevol toeschouwers met op de tribune natuurlijk wel Simone Fok (Ries moest trainen), de trouw hun zoons volgende familie van Yperen, Leen Verkerk, pa Yaman en nog een paar belangstellenden, zagen een eenzijdige wedstrijd. De altijd op dinsdag keepende Joey Hughes hoefde niet veel in actie te komen en zag zich pas diep in de 2de helft een keer gepasseerd, in een fase dat de nonchalance toesloeg.

In de 1ste helft was het de Ebbers/van de Merwe show. Ricardo van de Merwe zorgde voor de 1-0 na een voorzet van Ricardo van Yperen. De 2de en 3de kwamen op naam van Wesley Ebbers na voorbereidend werk van Ricardo van de Merwe, die zelf 5 minuten voor de rust nummer 4 binnen knalde via de paal. Na rust was er ruimte voor het “jonge” talent Bram Wouters. Bram wist er 2 in het net te leggen, doordat Wesley Ebbers doorbrak en de bal perfect breed legde. De eerste onder protest van de Rotterdammers, die vonden dat Wesley Ebbers buitenspel stond.
De goed leidende Ed Piket had echter geconstateerd dat de bal via een Transvalia voet bij Wesley kwam.  De andere goals werden gemaakt door Suayip Yaman (mooi schot binnenkant paal) en Wesley Ebbers, na breed leggen van Bram Wouters. Wesley werd met 3 goals topscorer van de avond, gevolgd door Ricardo van de Merwe en Bram Wouters met 2 en Suayip Yaman met 1.

De uitsmijter was voor scheidsrechter Ed Piket. Toen een ietwat corpulente Transvalia speler protesteerde voor het trekken aan zijn shirt reageerde Ed gevat: “Dan zit in ieder geval je shirt wat ruimer”

EBOH neemt het zaterdag in de competitie thuis op tegen Zwervers Ysselmonde.
In een ander toernooi om de Palace Casino Cup (Voetbal Rijnmond Cup), waar EBOH al de 2de ronde bereikte door DBGC met 4-0 te verslaan, heeft EBOH weer een thuiswedstrijd geloot.
Op 1 december is 2de klasser Spartaan’20 zo.de tegenstander, aanvang 20.00 uur.
Dat zal andere koek worden, maar niets is onmogelijk, zie ook de oefenzege vorige maand op het Unitas van Ries Fok.