EBOH E1 schiet er rustig op los

Zaterdag 1-11-2014

Terheijden E1 – EBOH E1

Opnieuw een zware tegenvaller voor EBOH E1. Senn, de tweede verdediger die E1 rijk is, zal de komende maanden niet kunnen voetballen vanwege een vervelende en slepende knieblessure. Ik zeg de tweede, want geruime tijd geleden was de eerste verdediger Daan al met een enkelbreuk uitgevallen. Een lichtpuntje in dit geheel is dat Daan binnenkort weer met de groep gaat meetrainen en op termijn, maar dat pakken we rustig aan, weer wedstrijden zal kunnen gaan voetballen.

Erg vervelend voor Senn, die afgelopen zaterdag wel kwam kijken bij zijn team in en tegen Terheijden en het wel moeilijk vond om van de bal af te blijven. Rennen en voetballen is er gewoon niet bij de komende tijd en dat is een hard gelag voor een tienjarige knul.

Vandaar dat we tegen Terheijden E1 een simpele opstelling konden neerzetten. Geen wissels en alle 7 in het veld. Soms is dat best lekker. De coaches van E1 hebben als uitgangspunt dat alle E1 spelers evenveel speeltijd moeten krijgen en er voor moeten zorgen dat de verhoudingen in het veld hetzelfde moeten blijven. Niet alleen maar aanvallers opstellen en de posities laten rouleren, zodat aanvallers eveneens verdedigende taken krijgen en ook verdedigers eens aan de beurt komen om aanvallende acties te ontwikkelen. Doordat E1 enkele spelers heeft die zowel aanvallend als verdedigend kunnen voetballen, lukt dat telkens aardig.

De wedstrijd begon om 11 uur en omdat 2 banen gesloten waren op de Moerdijkbrug vanwege werkzaamheden moesten we noodgedwongen omrijden via de N3, A15, A27 en A59 om bij Terheijden uit te komen. Een klein wereldreisje dus. Het was daarentegen een erg groot voordeel dat het opnieuw prachtig weer was om te voetballen. Zon, een heerlijke temperatuur en een tegenstander die in de eerste ontmoeting een flinke nederlaag te verduren kreeg. 10-1.

Allemaal ingrediënten voor een leuke dag, waar we als team weer eens flink uit konden halen om het doelsaldo op te vijzelen. Dat kan nodig zijn, want GSC/ODS klopt aan de deur met hetzelfde aantal behaalde punten, alleen met één wedstrijd meer gespeeld. Dat komt omdat zij van ons op eigen veld verloren met 1-3 een aantal weken geleden

In de afgelopen 2 weken vochten zij een strijd uit met hun buren Oranje Wit E2. Een ploeg teruggezet vanuit de hoofdklasse naar onze 1e klasse, die op eigen veld met 6-7 onderuit gleed tegen GSC/ODS en vandaag met maar liefst 8-1 bij GSC/ODS thuis op de broek kreeg. Oranje Wit, waar wij 2 weken geleden toevallig tegen oefenden, bleek het ons eveneens moeilijk te kunnen maken. In de oefenwedstrijd wisten wij ternauwernood een 4-1 achterstand naar 4-5 te kunnen omdraaien.

Deze competitie kan wel wat spanning gebruiken, zeker gezien ons doelsaldo van 47 voor en 6 tegen.

De wedstrijd zelf was, zoals verwacht, éénrichtingsverkeer. Vanaf de eerste minuten werd al duidelijk dat we weinig van de m.n. eerstejaars van Terheijden te duchten hadden. Na 3 minuten was het al raak. Het eerste doelpunt, voorafgegaan door een leuke combinatie tussen Jaïr en Harun, werd door Furkan gemaakt met een heerlijk boogballetje, waar de relatief kleine keeper van Terheijden geen antwoord op had. 0-1. Nauwelijks 3 minuten later werd een uitstekende pass van Furkan van rechts diagonaal naar links door Harun prima aangenomen en nét naast geschoten.

In de 9e minuut gevolgd door een strakke pass van Tarik op Harun, dreigen met schieten, kappen en een onhoudbaar schot volgt. 0-2.

10e minuut. Een afvallende bal, metertje of 18, Furkan neemt de bal aan, strak schot in de rechterhoek. 0-3. 11e minuut. Vanaf rechts een hoge voorzet op een inlopende Mitchell, die de bal prima aanneemt en met links in de rechterhoek knalt. 0-4. 14e minuut. Op links loopt Harun door naar voren, kapt naar binnen, geeft een goede voorzet op Tarik, Tarik dreigt te schieten, kapt naar binnen en rond prima af. 0-5. In een kwartiertje is de wedstrijd beslist en blijft de vraag over hoeveel EBOH E1 zich zal inspannen om de score te laten oplopen. Ik zal het u vertellen. Er mogen dan geen wissels voorhanden zijn, het heeft geen effect op de inzet om doelpunten te maken.

Een rustige fase treedt in. In de 19e minuut wordt een mooie voorzet van Jaïr op Tarik helaas niet afgerond en nemen we in de 24e minuut een prachtige dieptepass van Mitchell waar, die eveneens niet wordt afgerond. Ineens worden we wat slordig en krijgt Terheijden zowaar een droomkans op een doelpunt. Een Terheijdenaar snelt op Sil af, maar zijn schot wordt vakkundig afgeweerd door Sil, waarop dezelfde Terheijdenaar nogmaals schiet en ditmaal slaat Sil de bal het veld in. Geen doelpunt. Prima keepersactie. In de daaropvolgende aanval komt Tarik op rechts goed door en roept Jaïr om zijn voorzet in te koppen. De bal werd prima voorgezet, maar in plaats van Jaïr’s hoofd vliegt de bal met een boog over de keeper het doel in. Niet zo bedoeld, maar wel een mooi doelpunt. 0-6. Kort hierna wordt afgefloten.

In de rust bleven we lekker op het veld in de warme zon. Lekker iets te drinken en nog wat napraten. Veel valt er niet te vertellen, behalve dan om hen op het hart te drukken dat ze vooral in de combinaties moeten blijven voetballen en elkaar in staat moeten stellen een doelpunt te maken.

Tevens vonden er wat omzettingen plaats. Middenvelders en spits in de verdediging en de verdedigers eens in de aanval. Jaymi, onze rots in de branding en vaak achterin als laatste man terug te vinden, werd op het middenveld geplaatst en kreeg maar één opdracht. Zoveel als mogelijk naar voren en probeer gewoon lekker een doelpuntje mee te pikken.

De tweede helft vertoonde hetzelfde éénrichtingsverkeer beeld. Al in de eerste minuut kapt Harun van links naar binnen en ongehinderd zet hij de score op 0-7. Twee minuten later volgt een schot van Tarik op de lat. 8e minuut, een splijtpass van Tarik op Mitchell en zoals gezegd, Mitchell houdt van kleine cadeautjes. 0-8. Dan gebeurt wat te verwachten viel. Bij 0-8 gaan veel spelers mee naar voren, dus ook de aanvallers die een verdedigende taak toegewezen hadden gekregen. Een verkeerde pass wordt onderschept en twee Terheijdenaren lopen ongehinderd op Sil af en er was geen houden aan. 1-8.

Onnodig maar verklaarbaar. Dat maakte het balen van Sil niet minder natuurlijk. Hij wil gewoon geen ander cijfer op het scoreboard dan een nul.

11e minuut. Een pass wordt gegeven op Harun op rechts, Harun neemt de bal mee tot de achterlijn, schuift de bal naar binnen en wordt door Furkan dankbaar in het doel gelopen. 1-9.

13e minuut. Een pass van Tarik wordt op de op rechts vrijlopende Jaymi (!) gegeven, Jaymi neemt de bal aan, springt iets van zijn voet en met een sliding werkt hij de bal in het doel net voor de keeper glijdend kan ingrijpen. Prachtig! 1-10. Jaymi had zelfs na de wedstrijd het idee dat het doelpunt door Furkan werd gemaakt omdat hij de bal voor de zekerheid het doel inliep. Nee hoor, zei Furkan. “Jij maakte het doelpunt”. En zo heb ik het ook gezien en opgeschreven. Jaymi 1-10!!

16e minuut. Doorlopen van Harun op links, snijdt door de verdediging, schiet en wordt licht veranderd door een tegenstander. 1-11. Opnieuw 16e minuut. Furkan krijgt de bal op het middenveld, gooit de bal tussen twee tegenstanders door en rent op de keeper af. Simpel 1-12.

17e minuut. Weer een aanval en door Tarik en Furkan wordt achtereenvolgens tweemaal op de lat geschoten. We hebben vandaag iets met de lat.

18e minuut. Een scrimmage voor het doel en zowel Harun als Furkan stranden op de keeper, maar de laatste rebound wordt wel door Furkan afgewerkt. 1-13.

20e minuut. Een schot van Harun raakt opnieuw de lat en de terugkaatsende bal wordt simpel door Tarik ingetikt. 1-14. 21e minuut. Harun loopt door de verdediging van Terheijden heen vanaf het middenveld en scoort prima 1-15. Daarna pas liet EBOH E1 de teugels vieren en werd er een beetje te slordig verdedigd. Wanneer de doelpunten vallen als rijpe appels, dan wordt vaak de verdediging te makkelijk opgevat en krijgt de tegenstander vaak nog veel kansen. In de 23e minuut van de tweede helft kon het publiek van Terheijden nogmaals juichen. Opnieuw een speler die recht en ongehinderd op Sil kon aflopen. Een onhoudbare bal volgt. 2-15. Sil not happy, want al voor de tweede keer wordt hij gepasseerd en hij heeft maar 3 x iets te doen gehad. Balen. Zoals ik vorige week al schreef, je hebt de hele wedstrijd niets te doen en de keren dat je iets mag doen, ben je vrijwel kansloos. Dat is het lot van een keeper. Hij staat altijd alleen. Maar niet heus, Sil. WIJ zien het wel hoor!

Jaïr zegt u? Niet gescoord? Nee, da’s waar. De tovenaar had vandaag geen zin om doelpunten te maken. Ach, is toch niet moeilijk tegen zo’n tegenstander? “Ik bewaar mijn magische doelpunten liever tegen een sterke tegenstander”. Over twee weken Jaïr. Dan spelen we de beslissende wedstrijd van dit seizoen tegen de medekoploper GSC/ODS. Daar er staan, dát is belangrijker.

Nu geeft de officiële voetbal.nl site aan dat de eindstand 2-14 is, maar dat is niet waar hoor. Alles zorgvuldig bijgehouden en genoteerd. Het is gewoon 2-15 en that’s it.

Aan de score is flink gewerkt en daar ging het eigenlijk om. Je hebt verder helemaal niets aan zo’n wedstrijd, want géén van beide partijen heeft er iets aan. Gewoon alles winnen, najaarskampioen worden en in het voorjaar gewoon opnieuw elke ploeg oprollen. E1 uitsluitend naar de hoofdklasse brengen en dan gewoon als EBOH op niveau blijven meedoen. Dat is het doel. En lol hebben natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich. Niks moeilijks aan toch? J