EBOH E1 maakt van slappe start een sterk einde

Zaterdag 22-11-2014, Virtus E2 – EBOH E1

Zoals altijd staan de voetballertjes van EBOH E1 bij het verzamelpunt aan de Schenkeldijk een balletje te trappen en wanneer je dat dan ziet dan krijg je meestal het gevoel dat ze er zin in hebben. Vandaag was dit niet anders. Een beetje ravotten op de parkeerplaats, dat is wat ze altijd met plezier doen. Des te gekker was het begin van de wedstrijd tegen Virtus E2. Je zou bijna zeggen een totale off-day van het hele team. Natuurlijk is dat sterk overdreven, maar wanneer een team er voor zorgt dat je binnen 10 minuten al schor bent, dan krijg je al gauw de indruk dat de mannetjes nog niet helemaal wakker en bij de les zijn.

Een lichtpuntje vandaag was de terugkeer van Senn. Gelukkig is Senn weer helemaal hersteld en speelt hij zonder pijn en ongemak. En dat is vooral leuk voor hem, maar ook voor het team. Gelukkig is de verdediging weer compleet met Senn en Daan, die beiden langere tijd waren uitgeschakeld.

Vandaag ontbrak Jaymi in de basis omdat hij vandaag een belangrijke karatewedstrijd had (of is dat eigenlijk een toernooi?) en dus moesten we vandaag wat kracht aan de aanval inboeten omdat zowel Jaïr, Furkan en Tarik vandaag de rol moesten overnemen van Jaymi. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat zij dan op dat moment géén bijdrage konden leveren aan de aanval. En dat scheelt een slok op een borrel, hoor.

Elke keer waren de EBOH spelers te laat bij de bal. Er werd amper druk gegeven naar voren en af en toe stonden ze er wat apathisch bij. De duels werden vooral op het middenveld verloren en het leek alsof ze vrijwel geen energie hadden om deze wedstrijd te spelen. In balbezit waren de passes te kort, te slap of onzuiver. Werd er dan niet gewerkt? Nou, zeker wel, maar het leek of de hele ploeg bevangen was door de kou en heel moeizaam wakker werd en op gang kwam. Nu was het zeker fris, maar de zon scheen wellustig en het tijdstip van 10 uur was nou niet bepaald erg vroeg. Nu was het niet zo dat Virtus een vuist kon maken, maar ze kwamen veel vaker bij ons doel in de buurt dan je als coach zou wensen.

Toch werd uit een fraai geplaatste voorzet van Tarik uit een hoekschop door Mitchell pal vóór de keeper op de lat gekopt en werd door Mitchell de teriugkaatsende bal nogmaals ingekopt en de 0-1 stond in de 7e minuut op het bord. Het kleinste mannetje tussen de palen van Virtus die een kopdoelpunt maakt. Prachtige dubbelaktie van Mitchell. Tarik trouwens, speelde vandaag aanvallend een uitstekende wedstrijd. Zijn passes waren ná de flauwe beginperiode van EBOH E1 van doorslaggevende betekenis. In de 10e minuut zette hij met een vlijmscherpe pass Harun voor de keeper, die in zijn schijnbeweging trapte en door Harun uitgekapt werd. Helaas bleef er te weinig veld over voor Harun om de bal in het doel te schuiven en gelijk een einde te maken aan de slappe periode van EBOH E1.

In de daaropvolgende aanval van Virtus werd een hoog schot prima door Sil uit het doel geslagen en de opspringende Jaïr kreeg ongelukkig de bal tegen zijn arm getikt. Geen opzettelijk hands en een tienjarige die omhoogspringt en de bal niet kan zien, daar kun je moeilijk van vinden dat er sprake is van opzet. Desalniettemin: een penalty. En even later was de stand gelijkgetrokken en heel veel blije Zevenbergse ouders stonden te juichen. 1-1.

Dit maakte EBOH E1 wakker. In een tijdsbestek van 7 minuten werd Virtus opgerold en gedesillusioneerd naar de kleedkamer verwezen.

Een schot op doel van Harun werd door Jaïr lichtjes van richting veranderd en de bal verdween in de rechterhoek. Goed dat hij de bal raakte, want de bal zou waarschijnlijk naast zijn gegaan. 1-2. Een minuutje later (18e minuut) werd definitief met de slechte periode van EBOH E1 afgerekend. Een afvallende bal werd door Tarik opgepikt, even naar rechts geschoven en met een snoeihard schot schoot Tarik de bal in de rechterkruising. Prachtig doelpunt, zonder meer. 1-3. En meteen een bevestiging dat Tarik de laatste weken weer lekker in zijn velletje zit. Zijn schot keert gelukkig weer helemaal terug, want hij was ‘m een paar wedstrijden kwijt. In de 21e minuut wordt een afgeweerde bal door de keeper van Virtus naar links geslagen en daar kwam Tarik net ingelopen. Met de buitenkant van zijn rechtervoet schoot hij opnieuw de bal snoeihard in de korte hoek van de keeper, die iets hoorde ‘langs suizen’. 1-4.

De coach nam in de rust nog eens even door wat er precies misliep in het eerste kwartier van de eerste helft. Onthoud goed jongens, wanneer je zo volgende week opent tegen de voormalig hoofdklasser Oranje Wit, dan sta je binnen 10 minuten met 0-4 achter. De tweede helft gaan we er tegenaan. Geen plaats voor egoïsme, samenspelen, combineren en dan speel je deze en elke volgende tegenstander helemaal van de mat. En het moet gezegd worden, de tweede helft ging een héééél stuk beter dan de eerste helft. De intentie om samen te spelen was weer terug en Virtus kreeg vanaf dat moment geen echte kansen meer. Jammer voor Sil, want op een enkel terugspeelballetje na stond hij alleen maar te verkleumen in het doel.

Ondanks het betere spel stond het vizier van EBOH E1 toch niet helemaal scherp afgesteld. Er kwamen wel kansen, maar die werden jammer genoeg niet benut. Maar dat is niet erg. Er werd harder gewerkt en vrijwel elke aanval van Virtus werd al vroeg in de kiem gesmoord. Senn speelde op links als vanouds en hij kreeg niet extreem veel te doen. Daardoor konden we hem na zijn blessure prima laten voetballen om weer wat speelritme te laten opdoen. Tarik, Jaïr, Harun en Furkan stonden op het middenveld en de spits hun mannetje en onderschepten de ene na de andere bal zonder zelf overigens direct gevaarlijk te worden.

Harun maakte aan de 0-0 in de tweede helft (want zo noemde de coach van Virtus de stand ná de rust tegen zijn spelers, om daarmee zijn spelers een nieuwe uitdaging te geven) een einde door een prima doelpunt en bracht de tussenstand op een veilige en comfortabele 1-5. Na een minuut of 15 kreeg Furkan de bal op het middenveld in bezit en meteen nam de topscorer van EBOH E1 zijn kans waar. Hij passeerde 3 man met een soort van slangenmens-beweging, liep door op de keeper en trapte de bal hard in de touwen. Gelukkig voor Furkan pikte hij opnieuw een doelpuntje mee, want hij was vandaag niet echt gelukkig in de afwerking. En spitsen kunnen daar slecht tegen. 1-6.

Gelukkig deden Daan en Senn weer allebei mee. En Daan deed vandaag wat hij zich voor de wedstrijd had voorgenomen. Er stevig invliegen. En zich niet door een boomlange spits van Virtus opzij laten zetten. Senn moest natuurlijk weer even wennen en zijn passes kwamen, ook in de warming-up, niet altijd even goed aan. Maar toch leek het alsof ie niet weg was geweest.

Jaymi werd vandaag wel flink gemist. Zijn loopvermogen en zijn grote inzet in elke wedstrijd maken hem tot dé laatste man in de verdediging. Met Mitchell als vervanger voor de verdedigers slaan we geen raar figuur. Keer op keer weet hij met zijn snelheid heel veel ballen op het laatste moment weg te halen voor een aanvaller écht gevaarlijk kan worden. En aanvallend pikt hij elke keer een doelpuntje mee. Multifunctioneel. Geen ander in het team die zoals hij op elke positie goed speelt.

Jaïr speelde in zijn rol rol als laatste man vandaag uitstekend. De tovenaar met zeker aanvallende kwaliteiten stond vandaag zijn mannetje. Ook Furkan moest vandaag veel van zijn aanvallende avonturen in de ijskast zetten, want ook hij deed als laatste man zijn plicht. Tarik speelde vandaag ook een uitermate goede wedstrijd. En Harun? Harun is Harun. Steeds meer ontwikkelt Harun zich als een luie hangende spits, die toeslaat wanneer je het niet verwacht. Ook verdedigend en spelverdelend wordt ie steeds beter.

Even voor tijd werd een schot van EBOH door een speler van Virtus vlak voor het doel met de hand geraakt. Tja, ook daar kon de scheids niet onderuit. Wanneer je ‘m geeft aan de ene kant (wat ons betreft niet had gehoeven) dan moet je ‘m ook geven aan de andere kant. En dat had wat ons betreft ook niet gehoeven. Maar het spreekt duidelijk in zijn voordeel dat hij toch de beslissing nam om een penalty te geven aan EBOH E1. Na wat heen en weer geroep wie de penalty mocht nemen, riep Senn: “Trainer??? Mag ik ‘m nemen?”. Ach, wat maakt het uit. Tuurlijk. En Senn moet maandag op de training met de billetjes bloot. Figuurlijk gesproken natuurlijk. Hij miste de kans onsterfelijk te worden en schoot de bal prachtig naast de linkerpaal. Hij werd tijdens en ná de wedstrijd nog wel even geplaagd door de coaches, maar daar kan Senn wel tegen.

Vandaag was een mindere wedstrijd met een ruime uitslag. Volgende week zijn we scherp en alert, jongens! Op tijd naar bed en goed slapen vrijdagavond. Neem familie, vrienden en kennissen mee! Affiche: Zaterdag 29-11-2014 om 9.00 uur. EBOH E1 tegen Oranje Wit E2.

De coaches.

PS: tip: neem Voice of Holland op, en laat ze dat lekker zaterdagmiddag kijken ipv vrijdagavond (-: