EBOH D1 speelt tegen 12 man

Op zaterdag 3 november 2012, traden wij heel vroeg in de ochtend aan tegen VVGZ D1. Voor ons geen onbekende, aangezien we op het VTT van hen gewonnen hadden.

Nadat onze trainer de scheidsrechter er op gewezen had dat beide teams in het rood speelden, had deze man ook het idee dat dit niet zo handig was. De shirtjes van VVGZ werden binnenste buiten gedraaid en we begonnen aan de wedstrijd.

Door het vroege tijdstip namelijk 08.30 uur, waren onze jongens kennelijk nog niet wakker. We stonden dan ook al heel snel op 1 – 0 achter. Het was achterin weer even niet opletten, te traag omschakelen en de bal lag er al in. Maar EBOH rechtte zijn rug en binnen enkele minuten scoorde EBOH met een fantastische goal de gelijkmaker 1 – 1.

Eindelijk gingen we ons eigen spel spelen, snel naar voren en daar druk zetten. Dat deden we nu dus ook weer. Op zich verliep dat prima en creëerden we ook onze kansen. Het manco was dat we een paar jongens hebben die de bal zo ontzettend lang bij zich houden voor er overgespeeld wordt. Dat resulteerde meerdere malen in balverlies en een snelle counter van VVGZ. Het omschakel was er dan niet en binnen een tijdsbestek van 10 minuten hadden we 2 doelpunten tegen. Ruststand 3 – 1. Maar ook nu knokte EBOH zich terug. Helaas had de scheidsrechter het idee dat hij mee voetbalde en de wedstrijd eigenlijk helemaal dood floot. Als EBOH zuchtte dan hadden we al een vrije schop tegen. Een zuiver doelpunt werd afgekeurd. De scheidsrechter legde dat uit als aanvallen van de keeper in zijn 5 meter gebied. Maar de keeper stond met twee voeten op de grond en schopte over de bal heen. Toen wilde de keeper op de bal duiken, maar dook tegen een inlopende EBOH speler die de bal dus reglementair de bal over de doellijn schoot. Helaas geen doelpunt, terwijl de scheidsrechter wel naar de middenstip wees in 1ste instantie. Maar op roepen van derden zijn beslissing omdraaide.

Ook een strafschop werd niet toegekend, voor ieder duwtje, zetje of zucht van EBOH zijde werd er al gefloten. Maar een duw in de rug in de 16 bij een kopduel werd niet bestraft. Dit terwijl de scheidsrechter er slechts een paar meter vanaf stond. En zo waren er nog wel een paar situaties te benoemen die in ieder geval in het nadeel van EBOH waren.

Door de druk die EBOH erop zette om toch nog te scoren, werd het uiteindelijk 4 – 2 voor VVGZ.

De jongens hebben keihard gewerkt, maar het mocht niet baten, vandaag hadden we NOOIT kunnen winnen. Triest maar waar.

Daarmee willen we VVGZ D1 zeker niet tekort doen, zij speelden het heel goed uit, vooral waar wij onnodig balverlies leden. Daarbij ook vergaten om te gaan verdedigen. Maar in de return kunnen we laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen. Hier zullen we het bij laten en dus deze wedstrijd maar gauw vergeten.

Een supporter langs de lijn