EBOH 2 wint met ruime cijfers

EBOH 2 liet voor het eerst dit seizoen zien dat het veel kon scoren in één wedstrijd. Daar had het wel de hulp voor nodig van de verdediging. Rechtsback Paul Reijnders en centrale verdediger Jordi van Dyck lieten zich elk met twee doelpunten gelden tegen The Gunners 2. Sebastiaan Bekkers, Mitchel Stam en Sietse Schuurman maakten de zevenklapper compleet. Pas in blessuretijd kon de ploeg uit Breda tegenscoren. Een mooie 7-1 overwinning was het resultaat van deze voetbalshow.

Op het drassige veld was het voor beide ploegen lastig om de bal goed in de ploeg te houden. EBOH liet al wel meteen zien dat het wilde voetballen en combineerde er op los. The Gunners probeerde het met lange ballen richting de spits. EBOH spits Yavuz Guler miste echter de scherpte bij enkele mooie aanvallen van EBOH. Zo werd een mooi schot van de gretige spits tot corner verwerkt. De ingestudeerde corner werd bij de eerste paal ingekopt door de mee opgekomen Paul Reijnders. The Gunners kreeg geen tijd om zich te herstellen. Ditmaal was het Mitchel Stam die de bal vanaf 25 meter prachtig in de bovenhoek knalde. Niet lang daarna was het linksback Mustaf Toprak, debuterd in de basis, die onregelmentair neer werd gehaald door de dolgedraaide verdediger van The Gunners. De vrije trap van Sebastiaan Bekkers belandde bij de tweede paal en waarbij iedereen dacht dat Randy Camfferman de bal in het lege doel zou schieten was het verdediger Jordi van Dyck die hem afmaakte. De jongeling scoorde zo zijn eerste competitiedoelpunt bij de senioren en vierde dat op een bijzondere manier. Twee handjes in de lucht en een aantal sprongetjes op de jaren 80 manier. Na de 3-0 verslapte EBOH en kreeg The Gunners nog een aantal kansen. Doelman Joey Hughes hield met prima reddingen zijn doel schoon.

De tweede helft werd al snel een formaliteit. Sietse Schuurman zorgde via een scrimmage voor de 4-0. Ondanks de vele wissels bleef EBOH gewoon goed voetballen. The Gunners probeerden aan aanvallen te denken maar werd op alle fronten afgetroefd. Ditmaal was het Sebastiaan Bekkers die één op één met de keeper voor de 5-0 zorgde na matig uitverdedigen van The Gunners.  EBOH kon de score verder uitbouwen maar kansen van Sebastiaan Bekkers, Alen Sirovica, Randy Camfferman en Yavuz Guler werden keurig door de doelman weggewerkt. Toch scoorde EBOH nog tweemaal. Zowel Jordi van Dyck als Paul Reijnders scoorde vanuit een corner voor hun tweede van de middag en tekenden zo voor de 6 en 7-0. In blessuretijd kon The Gunners nog wat terug doen door concentratieverlies bij doelman Joey Hughes. Een mooie 7-1 overwinning voor EBOH 2.

Trainer Rachid el Mokhtari was tevreden maar vindt dat hij met zijn ploeg moet waken voor concentratieverlies en onderschatting. “Ik ben tevreden over de manier van voetballen op dit drassige veld. Daarnaast werd er eindelijk gescoord uit corners. Daar hebben we lang op geoefend met Dyckie. En nu beloont hij zichzelf met twee doelpunten.  Daarnaast heb ik mooie doelpunten gezien en goed voetbal. Volgende week tegen Zwaluwe en daar zal het niet makkelijk gaan worden. We hebben een ploeg die van iedereen kan winnen. Maar dan zal de concentratie en vechtlust niet moeten verslappen. ”

Voor foto’s zie de Galerij