EBOH D1 in de ¼ finale beker

Eindelijk was het dan zover, na enkele keren werd deze wedstrijd afgelast, kon de bekerwedstrijd in de 4e ronde worden gespeeld EBOH D1 – VVGZ D2. Na het omkleden en de wedstrijdbespreking werd er aan de warming up begonnen. Het was aangenaam weer om te voetballen.De wedstrijd ving aan en EBOH was direct het heersende team. De bal werd veroverd en EBOH probeerde zo snel mogelijk op te stomen naar het doel van VVGZ. Ondanks dat er slordig gevoetbald werd, foute pass, verkeerde keuzes bij het inspelen etc., domineerde EBOH de wedstrijd. Wat wel heel erg goed gedaan werd, was de buitenspel val. EBOH slaagde erin om VVGZ bijna de gehele wedstrijd in buitenspel positie te zetten. In de 1ste helft werd er een paar keer tegen de paal geschoten en verzuimde EBOH om te scoren. Er werd weinig of geen gebruik gemaakt van de zijkanten. Hierdoor werd het heel erg druk in de as van het veld. Dat maakte het voetballen ook weer moeilijker. Er waren te weinig aanspeelpunten en door de drukte liepen we elkaar in de weg. Toch waren er nog behoorlijk wat scoringskansen, maar door de drukte in het strafschopgebied, smoorden de meeste ballen in de benen massa. EBOH kreeg toch loon naar werken, de bal werd voor het doel gebracht en werd door iedereen verkeerd beoordeeld, waardoor de bal in de goal viel 1 – 0. Dit was tevens de ruststand.
Nadat de spelers door de coach op de zaken gewezen waren die niet goed verliepen, stond er een beter voetballend EBOH in de 2e helft. De bal werd beter rondgespeeld en de vrije ruimtes werden beter benut. Hiermee liet EBOH zien dat zij in deze wedstrijd de enige waren die recht hadden om door te gaan in de beker, maar dan moet je het wel goed uitspelen. Uiteindelijk lukte dat dan ook en door hardwerken en samenspelen werd er nog 2x gescoord door EBOH.

EBOH D1 bekert dus door naar de ¼ finale van de KNVB beker uit tegen Almkerk D1, op woensdag 10 april 2013, aanvang 19.00 uur.
Jongens de 1ste helft was wat minder, maar in de 2e helft hebben jullie de schouders eronder gezet en werden de teamafspraken beter nagekomen.

Goed gedaan jongens.