EBOH D1 krijgt te weinig

Zaterdag 06 april 2013, de wedstrijd Sliedrecht D1 – EBOH D1
Ook in deze wedstrijd liet EBOH zien dat wij sterker waren en hebben vanaf het begin van de wedstrijd tot het einde druk gezet op Sliedrecht. Hierdoor moest Sliedrecht op enkele uitbraken na alleen maar verdedigen.
In de 1ste helft schoten we een paar keer op de lat en tegen de paal. EBOH kwam vele malen in een positie om op het doel te schieten, maar er stond altijd wel iets of iemand in de weg waardoor we niet scoorden. In de 12e minuut stond er een speler van Sliedrecht in het strafschopgebied in de weg. Het schot werd door deze speler geblokt met de handen en een terechte strafschop was het gevolg. De 0 – 1 stond op het scorebord, bij een goede uitbraak van Sliedrecht werd er niet goed gedekt op het middenveld en 7 minuten later was de stand weer gelijk 1 – 1. EBOH moest ook deze wedstrijd tegen 12 man spelen. We hadden namelijk te maken met een clubscheidsrechter die openlijk het Sliedrecht team stond te coachen in hun aanvallen, VREEEEMD, aangezien je mag verwachten dat scheidsrechters neutrale mensen zouden moeten zijn.

Rust 1 – 1, EBOH had vele kansen om definitief afstand te nemen van Sliedrecht, maar verzuimde in de afwerking.

In de 2e helft geen ander beeld, een sterke EBOH en een verdedigende Sliedrecht. Maar ook nu spelend met 12 man. Tot 2x toe een buitenspelsignaal van onze assistent, de scheidsrechter liep op ongeveer 50 meter afstand van deze situatie. De trainer van Sliedrecht liet de scheidsrechter in woord en gebaar weer horen er het niet mee eens te zijn. De scheidsrechter gaf hier gehoor aan en wuifde de buitenspel gevallen dan ook gewoon weg. Met als resultaat een buitenspeldoelpunt van Sliedrecht 2 – 1. EBOH bleef gelukkig voetballen en de coach probeerde de jongens bij de les te houden. Dit lukte uiteindelijk en in de allerlaatste minuut maakte EBOH dan de dik verdiende gelijkmaker. De jongens vierden dit doelpunt dan ook uitbundig. Het enige wat wij ons kunnen verwijten is dat we te weinig gescoord hadden, want als we dat wel doen, dan zijn beslissingen van (ass.)scheidsrechters niet meer zo van invloed.

Jongens super goed gevoetbald, goede inzet en het koppie er bijgehouden ook toen het tegen zat. Super jongens nu naar de volgende wedstrijd de ¼ finale beker Almkerk D1 – E.B.O.H. D1, woensdag 10 april 2013, aanvang 19.00 uur. Als we net zo spelen als tegen Sliedrecht en de nodige doelpunten nu wel scoren, dan moet het mogelijk zijn om een ronde verder te komen. Sliedrecht zit ook nog in de beker en als het een beetje meezit, dan is de kans aanwezig om revanche te nemen op Sliedrecht in de ½ finale of de finale. Jongens ga lekker door met het voetbal wat je nu laat zien en de ouders en andere supporters komen graag naar jullie kijken.