EBOH 2 heeft promotie in eigen hand

Met vier wedstrijden in twee weken tijd heeft EBOH 2 goede zaken gedaan in de reserve tweede klasse. Pelikaan 3 is weliswaar al kampioen maar de tweede plaats geeft ook recht op directe promotie naar de reserve eerste klasse. Met tien punten in vier wedstrijden springt EBOH 2 van de vijfde naar de  tweede plaats. Daar heeft het res. 4 punten meer dan de nummer drie Zwaluwe 2 en 5 punten meer dan Rijsoord 3.

De reeks begon uit in Breda bij The Gunners 2. Die wedstrijd werd relatief makkelijk gewonnen met 4-0 door doelpunten van Tim Stok, Sebastiaan Bekkers en twee maal Yavuz Guler. De wedstrijd werd echter overschaduwd door een blessure van doelman Joey Hughes waardoor “good old” Mohamed Zaada als veldspeler het doel moest verdedigen. Hughes werd bij The Gunners behandeld voor zijn blessure door de verzorger van The Gunners 1. Onze dank gaat dan ook uit naar dit sportieve gebaar van de symphatieke club uit Breda.

Drie dagen later kwam Bavel 2 op bezoek aan de Schenkeldijk. EBOH was veruit de betere ploeg en kwam via Sietse Schuurman op een 1-0 voorsprong.  Zwaar tegen de verhouding in schoof de linksbuiten van Bavel de bal in de verre hoek achter reserve doelman Danny Wessels en tekende zo voor de 1-1. Het was aan Wessels te danken dat het voor rust geen 1-2 werd door een aantal prima reddingen. De tweede helft was het één en al EBOH wat de klok sloeg. De bal wilde er echter niet in. Drie maal raakte de bal het houtwerk, twee maal werd de bal van de lijn gehaald en tot drie maal toe wisten de spelers van EBOH de bal niet in het lege doel te verwerken. Na het laatste fluitsignaal was de frustratie hoog en de mannen van EBOH waren zich zeer bewust van deze gemiste kans en de tweede plaats die verder weg leek dan ooit.

De derde wedstrijd was wederom thuis en ditmaal tegen het lastige VVGZ 3. Met een flink aantal afwezigen moest deze wedstrijd op het hoofdveld afgewerkt worden. De eerste helft was van beide kanten niet om aan te zien. Na een aantal omzetteingen in de rust kwam EBOH beter uit de kleedkamer. Tim Stok zorgde voor de 1-0 waarna Vincent Mutter vlak voor tijd voor de 2-0 zorgde. Na de overwinning kwam het verrassende bericht dat Zwaluwe 2 glijk had gespeeld en EBOH dus op de tweede plek stond. Om de tweede plaats te behouden en om meteen afstand te nemen van zowel Zwaluwe als Rijsoord moest EBOH drie dagen later thuis tegen Rijsoord 3 winnen.

Rijsoord, dat vanaf de winsterstop op 1 gelijkspel na alles had gewonnen, liet vanaf het beginsignaal zien dat het allesbehalve onder de indruk was van EBOH. Het liet EBOH komen zodat de slimme oude ploeg er gevaarlijk uit kon komen. Bij één van die uitbraken liet de aanvoerder zich makkelijk vallen door een touché van Bas van Oosterhout. De toegekende strafschop werd echter snoeihard op de paal geschoten. In de tweede helft gooide EBOH dan eindelijk de schroom van zich af en zette Rijsoord flink onder druk. Eerst was het Tim Stok die vanuit de rebound de bal op onverklaarbare wijze over het lege doel schoot. Het was echter Rijsoord dat profiteerde van een scheidsrechterlijke dwaling. Na een forse duw op Erik Peters kon de grote spits alleen voor doelman Joey Hughes de bal simpel in het doel lobben. 0-1 voor Rijsoord. Een woedende Joey Hughes kreeg nog de gele kaart gepresenteerd van de scheidsrechter vanwege zijn protest. EBOH liet zich niet uit het veld slaan en de mouwen werden opgestroopt. Twintig minuten voor tijd dolde Zakaria Amraoui aan de rechterflank drie verdedigers en legde de bal op een presenteerblaadje voor Tim Stok. Laatstgenoemde tikte de bal simpel binnen voor de 1-1. Rijsoord, nauwelijks bekomen van de gelijkmaker, kon de bal twee minuten later wederom uit het net vissen door een koele schuiver van Tim Stok. Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter de goal af wegens een eerder begaande overtreding op Yavuz Guler en wilde daardoor geen voordeel geven. EBOH bleef op jacht naar de 2-1. De doelman van Rijsoord hield zijn ploeg echter met een aantal prachtige reddingen op de been. EBOH voerde de druk steeds verder op en vijf minuten voor tijd was daar de bevrijdende 2-1. De ongrijpbare Zakaria Amraoui trok van buiten naar binnen en poeierde de bal van twintig meter diagonaal in de bovenhoek. Rijsoord was gebroken en de winst was binnen voor EBOH.

Ondanks alle spanning en euforie bleef trainer Rachid el Mokhtari nuchter: “We hebben een goede reeks neergezet en dat hebben we met alle 20 spelers gedaan. Als je ziet hoeveel blessures we hadden de afgelopen twee weken dan is dit gewoon een hele goede teamprestatie. We zijn er nog niet maar ik moet wel erkennen dat we nu een buffer hebben. Dinteloord thuis is onze volgende doelstelling, daar zal de focus op moeten liggen want nogmaals….we zijn er nog niet.”