EBOH C1 wint weer en klimt naar de tweede plaats

vv Sliedrecht C1 – EBOH C1 1-5

Zaterdag 24 november 2012, na de geweldige overwinning van vorige week staat vandaag de wedstrijd tegen vv Sliedrecht op het programma. We weten van vv Sliedrecht dat het een goed voetballende ploeg is met een aantal fysiek sterke spelers en dat ze keurig bovenin meedraaien. Er staat ons dus een zware wedstrijd te wachten.
Het is een koude mistige ochtend, het hoofdveld is nat maar goed bespeelbaar. Na een goede warming up en wedstrijdbespreking begint, iets later dan gepland, de wedstrijd.
We proberen wederom ons eigen spel te spelen maar vooral in het begin van de wedstrijd krijgen we behoorlijk wat tegenstand. Er ontstaat een ware strijd op het middenveld maar naarmate de wedstrijd vordert krijgen de rood/zwarten uit Dordrecht wel de overhand en het betere van het spel. We krijgen veel kansen maar onze spitsen staan niet op scherp waardoor de doelpunten uitblijven. EBOH heeft het meeste recht op een doelpunt en deze valt aan het einde van de eerste helft als de bal, na een corner, keurig wordt ingekopt, de goede keeper van Sliedrecht heeft het nakijken.
De 0-1 ruststand is zwaar bevochten maar zeker verdiend.
Als we weer wat opgewarmd zijn gaat de tweede helft beginnen. Eigenlijk is de tweede helft een kopie van de eerste helft met een beter EBOH. Het verschil met de eerste helft is dat er nu wel gescoord wordt en EBOH kan snel uitlopen na een 0-4 voorsprong en de wedstrijd is gespeeld. Als, na een onoplettendheid in onze verdediging, Sliedrecht toch weet tegen te scoren zetten we nog een tandje bij en weten de 1-5 eindstand op het scorebord te zetten.
Kortom we kunnen, hoewel niet alle spelers even scherp waren, een keurige 1-5 mee naar Dordrecht nemen. De enige smet op deze sportieve wedstrijd is dat een van de spelers van Sliedrecht, hij stond overigens pas net in het veld, een doorgebroken speler onderuit haalt en daarvoor een rode kaart krijgt (deze rode kaart is/was zeker niet in de sfeer van de wedstrijd maar de overigens goed leidende scheidsrechter past gewoon de regels toe)
Volgende week beginnen we met de terugronde in de competitie. We starten met de thuiswedstrijd tegen GJS C1 en hoewel we de uitwedstrijd ruim gewonnen werd mogen we ook deze tegenstander zeker niet onderschatten.
 Doelpuntenmakers : Maliki 1x, Jasper 1x, Rayvano 1x, Nick 1x en Youri 1x