EBOH 2 door in de beker

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft EBOH 2 zich geplaatst voor de derde ronde in het knvb bekertoernooi. Groote lindt 3 werd thuis aan de schenkeldijk met 4-1 verslagen. Tim Stok was de met twee doelpunten de grote man bij eboh. Op een mistig hoofdveld werd klokslag twaal uur afgetrapt door EBOH. Al vrij snel was duidelijk dat EBOH de ploeg was die het spel moest maken. Groote Lindt trok zich terug op eigen helft en probeerde vanuit de omschakeling te counteren. EBOH combineerde op een te laag tempo en had een verdedigingsfout nodig om de score te openen. Tim Stok profiteerde van een foute inspeelbal op de linksback en schoot de bal onberispelijk in de lange hoek. EBOH kreeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar zowel Randy Camfferman als Yavuz Guler wisten één op één met de keepr de bal niet in het doel te krijgen. EBOH had volledig de controle maar plots was daar het foutje in de verdediging.

Matig uitverdedigen van Jordi van Dyck en een glijpartij van dezelfde van Dyck gaf de spits van Groote Lindt een niet te missen kans en de 1-1 was een feit. EBOH raakte niet in paniek en bleef, weliswaar in een laag tempo, gewoon voetballen. Één flitsende aanval vlak voor rust was voldoende om op een 2-1 voorsprong te komen. Rogier Mutter kon knap bij de tweede paal binnenkoppen door een afgemeten voorzet van Tim Stok.
Trainer Rachid el Mokhtari was niet tevreden met het vertoonde spel en gaf met name het middenveld de taak om de bal sneller rond te laten gaan. Groote Lindt kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Dat resulteerde in een uitbraak van Mustafa Toprak aan de linkerkant. De getergde Toprak leverde een afgemeten voorzet af op Sietse Schuurman. Diens inzet caramboleerde via twee verdedigers in het doel. Tim Stok bekroonde zijn spel niet lang na de 3-1 met de 4-1. Vrij voor de keeper faalde hij niet. Na de 4-1 waren er nog zat kansen om de score dik uit te bouwen. De kansen waren echter voor Tim Stok (twee maal alleen voor de keeper en één maal de paal) niet besteed. EBOH bekert dus verder en kan zich nu weer richten op de competitie.