EBOH C1 klimt naar 2e plaats in Hoofdklasse G

EBOH C1 – ASWH C1 10-2

Zaterdag 03 november 2012, nadat we vorige week vv Emplina verslagen hebben staat vandaag  de thuiswedstrijd tegen ASWH C1 op het programma.

Vorig seizoen hebben we twee zware wedstrijden gehad tegen ASWH die beide verloren gingen dus we zijn benieuwd of onze tegenstander weer met een sterk team naar Dordrecht gekomen is. In ieder geval zijn wij vol goede moed na de prachtige resultaten van de afgelopen weken.
We verzamelen om 09:30 in de kleedkamer en op dat moment is het droog maar als we na de uitgebreide wedstrijdbespreking naar buiten gaan voor de warming-up begint het helaas te regenen.
Het blijft de gehele ochtend regenen maar ondanks dat is er toch behoorlijk wat publiek op onze wedstrijd afgekomen.
Om precies 10:30 uur begint de wedstrijd en EBOH zoekt direct de aanval. Met goed combinatie spel en tempowisselingen proberen we de verdediging van ASWH te omzeilen. Al snel in de wedstrijd blijkt dat de rood/zwarten een maatje te groot zijn voor onze gasten uit Hendrik Ido Ambacht. Waar EBOH continue gevaarlijk is zet ASWH daar maar een paar spaarzame uitvallen tegenover. EBOH voetbalt als één team en we voeren onze taken en opdrachten goed uit en we weten als de trein eenmaal gaat lopen dan volgt er meestal een grote uitslag. Zo ook nu want de doelpunten vliegen er één voor één in, de ene aanval is nog mooier dan de andere en dat geldt ook voor de doelpunten. Met een 7-0 voorsprong is het lekker rusten.
In de tweede helft is het vooral zaak dat we blijven voetballen, en gezien de grote voorsprong en het slechte weer is dat natuurlijk moeilijk. Maar ook in de tweede helft heeft EBOH het betere van het spel en we weten nog drie keer te scoren, helaas weet ASWH ook twee keer gebruik te maken van misverstanden in de verdediging van EBOH.
Met een 10-2 einduitslag kunnen wij natuurlijk niet anders dan trots zijn op de prestaties van C1.
Dank zij deze mooie overwinning klimt EBOH C1 naar de tweede positie in de Hoofdklasse G!
Volgende week staat de topper tegen de koploper op het programma, de uitwedstrijd tegen vv Hardinxveld C1. Als we voetballen zoals vandaag, en eigenlijk al de laatste weken, dan maken we zeker een kans om de overwinning mee naar Dordrecht te nemen.

Doelpuntenmakers: Maliki 2x, Jasper 3x, Rayvano 2x, Nick 1x en Jordi 2x