EBOH 4 gaat "pijnlijk" ten onder tegen medekoploper

Zaterdag stond een topper op het programma voor het vierde. De uitwedstrijd bij het altijd lastige De Alblas (3). Bij winst zou EBOH een kleine voorsprong kunnen nemen op de concurrent en vice versa.

De wedstrijd begon voortvarend. EBOH was de eerste tien minuten veruit de betere ploeg en kreeg kansen. Dat leidde ook tot de openingstreffer van Jeffrey v.d. Schalie, die kon binnen tikken op aangeven van Sean v.d. Ruit. Het bleef bij een 0-1. Waarna de Alblas nog een tandje bijzette. De ploeg zat continue enorm kort en gaf de Dordtenaren geen ruimte om te voetballen. Daarbij werd echter steeds vaker het randje opgezocht. De scheidsrechter van dienst was te onervaren om in te grijpen en liet te veel toe. Dat resulteerde in de ene pijnlijke tackle na de andere. Zo waren in de eerste helft onder andere Patrick Jansen en Rowan Sedoc al slachtoffer. Voor rust was het eindelijke ook de Alblas dat de stand weer gelijk trok, nadat eerder al doelman Jelmar de Ruiter knap een inzet keerde.

Na de rust ging de Alblas verder waar het gebleven was. Ze hadden zelfs nog een ware worstelaar ingezet. De beste man ongeveer 2 meter groot en 2 meter breed is in de tweede helft geen duel aangegaan zonder dat de scheidsrechter voor een overtreding had moeten fluiten. Bij elk duel werd wel een speler van EBOH in een arm klem of brandweergreep vastgezet.

De uitploeg probeerde aan te vallen en kreeg kansen, echter het was De Alblas dat scoorde. 1-2. Niet veel later kreeg EBOH een mogelijkheid via Benji Hadzic, de aanvallende middenvelder legde aan voor een schot, maar werd met een harde tackle geblokt. Waarbij hij bleef liggen. De bal belande echter bij Jordi van Gijzen die voor een bijna leeg doel de gelijkmaker kon inschieten, voordeel, maar de scheids floot wegens de blessure van Benji. Een bijna zekere treffer afgenomen en Benji moest er af met een zware kneuzing. Een zeer ongelukkige beslissing van de scheidsrechter.

Na dat moment maakte de Alblas al snel de 1-3 en leek de achterstand overbrugbaar. EBOH bleef positief en zoeken naar een doelpunt. Dat lukte drie minuten voor tijd door een rake kopbal van Sean v.d. Ruit. 2-3. Helaas, was de resterende tijd te kort om de stand nog recht te kunnen breien. En zo liep de wedstrijd uit op een tweede nederlaag dit seizoen. Maar wel één met opgeheven hoofd. De Alblas was een redelijke tegenstander en maakte het door kort te zitten en erg hard te spelen de uitploeg lastig om goed te voetballen. De verdienste van de tegenstander. Maar vooral de rust die de Dordtenaren hadden en de positieve wedstrijdinstelling is iets waar we verder mee kunnen. Als er deze zaterdag een scheidsrechter had gestaan die overtredingen had gezien en bestraft waar nodig, dan had het wel eens een heel andere wedstrijd kunnen worden. Nu is tijd om de wonden te likken en het zaterdag weer op te pakken tegen Papendrecht 4.