EBOH 1 wint van de Alblas 1 na foutenfestival

Uiteindelijk werd het een ruime 5-2 overwinning, maar de Dordtse supporters hadden er tot vlak voor tijd nog geen rust van. De Alblas had na de 4-2 achterstand na rust een vroeg slotoffensief ingezet.
Het werd een waar bombardement met rond de 65ste minuut 7 corners op rij. Maar doelman Marlon Huijser bleef knap overeind met de hulp van paal en lat, die horen er ook bij. Ries Fok was blij met de overwinning , maar zag ook wat minpuntjes.”We waren te slordig in balbezit en de hele wedstrijd te onrustig. Dan geef je de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt. We maken gelukkig op de goeie momenten goals, al hadden we het voor de rust al af moeten maken. In ieder geval was het beter als tegen Heukelum, alleen nog niet zo goed als tegen GJS. Toen lag het tempo veel hoger en gaven we niks weg”.

Onder toeziend oog van oud EBOH’er en oud Alblas trainer Bart Toom, was het de Alblas dat verrassend de score opende. Kevin Dijk bereikte de achterlijn en zette fraai voor. De bij de 2de paal vrijstaande Jordi Krecke kon simpel binnen schieten. In dezelfde minuut was het al weer gelijk. Adje Kabbah zette Johan Gerlach vrij voor doelman René de Ruiter, die kansloos was op het geplaatste schot in de lange hoek.
Even later werd het zelfs 2-1. Ricardo van de Merwe had een prima voorzet in huis en Wesley Ebbers kon binnen schieten. Daarna kreeg Adje Kabbah 2 grote mogelijkheden, maar die gingen er niet in. Vooral de laatste was hilarisch. Ricardo van de Merwe lobte de bal over de keeper heen en Adje kon hem zo binnenlopen. Tot ieders verbazing liep hij de bal in het zijnet.Iedereen die er mee zit, behalve de spits van EBOH zelf.
Op slag van rust wordt Ricardo van de Merwe weggestuurd door Johan Gerlach en Adje Kabbah vindt nu wel het net uit de perfecte voorzet van Ricardo. Vlak hiervoor had Wesley Ebbers eenzelfde mooie voorzet kiezelhard naast geschoten, waar een schuiver voldoende was geweest. Toen iedereen dacht dat de ruststand 3-1 was, dacht Nicky Lakerveld hier anders over. Hij lobde vanaf de zijkant de bal over de (te laat) uitgekomen  Marlon Huijser heen.

Na rust kwam EBOH al snel op 4-2. Ricardo van de Merwe schoot eerst op de paal en daarna liet René de Ruiter een voorzet los van Frank Teunissen. Adje Kabbah zei dank je wel. En daarna begon het bombardement van de Alblas dat niets opleverde. Tussendoor waren er ook mogelijkheden op de 5-2, maar Wesley Ebbers schoot voorlangs en Ricardo van de Merwe op de lat. De invallers aan EBOH zijde droegen ook nog hun steentje bij. Gijs Bregman was verdienstelijk in de luchtafweer achterin en Remy Holster schoot op de vuisten van René de Ruiter, waarna Mark Oldenburger kon scoren in de rebound in blessuretijd.

EBOH – de Alblas         5-2

´9         Jordy Krecke               0-1
´10       Johan Gerlach             1-1
´17       Wesley Ebbers 2-1
‘45+1    Adje Kabbah                3-1
‘45+2    Nicky Lakerveld           3-2
’51       Adje Kabbah                4-2
‘90+3    Mark Oldenburger       5-2