EBOH C1 in de laatste minuut voorbij vv Emplina C1

vv Emplina C1 – EBOH C1 1-2

Zaterdag 27 oktober 2012, na de mooie bekerwinst van vorige week staat vandaag weer een competitie wedstrijd op het programma namelijk de uitwedstrijd tegen vv Emplina C1.

Van onze tegenstander weten we, buiten wat verhalen en wedstrijdverslagen die we gelezen hebben, eigenlijk niets. vv Emplina is een grote vereniging uit Den Bosch en met zo’n 6 C-elftallen, dus gaan we ervan uit dat ze een behoorlijk sterke C1 op de been kunnen brengen.
Om 11:00 vertrekken we richting he steenkoude Den Bosch. Gelukkig kunnen we weer met de gesponsorde busjes van Taxi Stam reizen, uiteraard onze dank daarvoor! Onderweg krijgen we i.v.m. wegwerkzaamheden wat vertraging waardoor we pas om 12:15 uur in Den Bosch zijn. Snel verkleden, een ruime wedstrijdbespreking en eigenlijk een te korte warming-up maar onze jongens zijn klaar voor de wedstrijd.
Om iets over 13:00 uur begint dan de wedstrijd en de rood/zwarten laten direct zien dat we niet voor niets naar Den Bosch gereden zijn. EBOH speelt redelijk goed en vooral de inzet en werklust valt te prijzen. Er staat een verraderlijke wind over het veld en daar hebben we behoorlijk wat last van zeker met de lange bal en in de afwerking. Gelukkig weten we nog voor de rust een uitstekende aanval te bekronen met een doelpunt. Het is lekker “ rusten” met een 0-1 voorsprong.
In de rust worden de puntjes op de i gezet, wissels zijn nog niet nodig en vol goede moed gaan we de tweede helft in. Nog steeds heeft EBOH last van de verraderlijke wind maar onze tegenstander weet daar juist van te profiteren als een bal vanaf de achterlijn wordt geschoten en, door de wind, achter onze keeper zeilt. Het elektronische scorebord geeft dan helaas een 1-1 tussenstand aan. EBOH blijft echter de betere ploeg maar helaas weten we niet tot scoren te komen. Als we in de dug-out eindelijk berusten met het gelijke spel en daardoor het puntenverlies komt de bal bij één van onze spitsen en die stuurt de bal resoluut de “ rechter kruising” in. Een orkaan van gejuich klinkt over het veld want dit is de bevrijding voor EBOH en kunnen we met een dik verdiende overwinning richting Dordrecht.
Jongens een spannende wedstrijd waarin we zijn blijven voetballen en knokken met elkaar.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ASWH C1 op het programma en als we net zo voetballen als vandaag dan moeten we ook deze tegenstander kunnen verslaan.
Complimenten van de technische staf en supporters!

Doelpuntenmakers: In de 16e minuut Roy 0-1 en in de 70e minuut Youri 1-2