EBOH blijft steken op 0-0 tegen CION (update)

En dat betekent dat zaterdag 4 juni een echte finale wacht in Vlaardingen met het thuisvoordeel voor CION. De club, die vorig jaar nog met 36 punten! rechtstreeks degradeerde uit de 3de klas is een taaie tegenstander voor de Dordtenaren en is er op gebrand om het verloren terrein na 1 seizoen weer terug te winnen. Dat doen zij op Italiaanse wijze in Europa Cup verband.

Verzorger Ad Kruidenier heeft heel wat meters gemaakt op de Schenkeldijk om gewonde CION spelers op te lappen. En de gouden spons werkte uitstekend, behalve voor doelman Metin Hoogerwerf.  Hij moest zich in de rust laten vervangen door reservedoelman Sander Hengeveld.  Maar pech voor EBOH. Sander bleek nog een betere keeper te zijn dan Metin!
Het CION theater begon al vroeg. Davey van Ree schreeuwde het uit na een zogenaamde botsing met Regga Regales. Hij verdiende er mooi een vrije trap mee van scheidsrechter Schuit en zijn brede grijns naar de Dordtse aanhangers achter het doel sprak boekdelen. De slimme Vlaardingers wisten daarmee voortdurend het tempo uit de wedstrijd te halen, waardoor EBOH niet op stoom kwam.
Toch begon EBOH op deze warme zaterdagmiddag goed. Met snel combinatievoetbal werd regelmatig het doel van Metin Hoogerwerf opgezocht. De in donker roze geklede keeper (leek wel erg veel op tenue EBOH, maar  de scheids vond het goed) pareerde met zijn vuisten schoten van Remy Holster en  Patrick Welts. Na een prachtige pass van Jordi Fok werd de naar links uitgeweken Leroy Verkerk bereikt en zijn perfecte voorzet werd door Ricardo van de Merwe over geschoten.

En verder moest Melvin van Brandwijk op de doellijn redding brengen na een inzet uit een corner van Wesley Ebbers.  Bij CION bleef het bij 1 poging, toen de snelle Danny Koetsier de beste man aan CION zijde Hulusi Mert bediende, maar hij kwam een teenlengte te kort.

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Druk van EBOH en CION in de omschakeling.
Een kopbal van Patrick Welts werd door invaller doelman Sander Hengeveld subliem over de lat getikt en uit de daaropvolgende hoekschop werd de volgende prima kopbal van Patrick Welts van de lijn gehaald. En inzetten van Remy Holster en Ricardo van de Merwe werden met de voeten gekeerd door de uitstekende CION doelman.

Ondertussen zag je de krachten wegvloeien bij EBOH op deze warme namiddag en werd vaker de lange bal gehanteerd en dat was kaasje voor de Vlaardingse defensie.  Milan Bax, Bram Wouters en Jesper Wessels werden als verse krachten  ingezet om het tij nog te keren. Milan had nog wel een paar mooie passes in huis, maar de afwerkers gaven niet thuis. Ondertussen brak CION nog enkele malen gevaarlijk uit, met als gangmaker Hulusi Mert, die net een schorsing van 7 wedstrijden achter de rug had.  Hij bediende 2x Danny Koetsier, die afgevlagd werd voor buitenspel en vlak voor tijd de bal verkeerd raakte uit een vrije kans.  Tot opluchting van EBOH huppelde de bal naast.

EBOH moest het deze middag doen zonder Jesse Rensen, die een scheurtje in zijn lies overhield, na het beklimmen van een trap. Frank Teunissen is ook voorlopig uit de roulatie. Tegen NSVV liep hij een zware knieblessure op, Dinsdag volgt de uitslag.  

Trainer Hoessin Jouhri vond dat EBOH goed begon en voor had moeten komen. “Wij waren voetballend beter en zij waren slimmer en je ziet dat ze veel  ervaring hebben met tijd pikken en zo.

En verder zijn ze gevaarlijk in de omschakeling.  In de 2de helft speelden we te vaak de lange bal en voorin waren we te statisch. Dan wordt het moeilijk en mag je nog blij zijn dat zij die bal er niet in schieten vlak voor tijd. In ieder geval niet verloren, we leven nog en gaan er een echte finale van maken volgende week “

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Jordi van Dyck (Milan Bax), Patrick Welts (Bram Wouters), Jeffrey Manzanares, Jordi Fok, Ricardo van Yperen, Regga Regales, Remy Holster (Jasper Wessels),Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers
Reserves: doelman Kevin Emde