EBOH begint met nederlaag in Nieuwendijk tegen Altena

De laatste wedstrijd in 2018 en de start in 2019 leverde in  beide gevallen een teleurstellende 2-0 nederlaag op. Altena speelde niet zo goed als Papendrecht , maar ging toch met de zege aan de haal. Invaller Jordi van Dyck verwoordde het na afloop kernachtig. “Die gasten waren dodelijk effectief met 2 goals uit 3 kansen en bij die tweede kopt een jongen van 1 meter tien een bal binnen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren”.

En EBOH was gewaarschuwd voor de ploeg van trainer Johan van der Werff, die in een grijs verleden nog  betaald voetbal gespeeld heeft met zijn collega Ries Fok. Altena won voor de winterstop verrassend bij koploper Roda Boys en versloeg op het trainingskamp in Valencia nog VVGZ. Ook EBOH had een heerlijke week gehad in Spanje, maar kwam niet geheel ongeschonden terug uit Benemaldena. Jeffrey Manzanares liep op het strand tegen een teenblessure op en de knieblessure van Jordi Fok is nog niet hersteld. Junior Calmera was geschorst en Henny Otto was met een jetlag net geland uit Curacao. Tel daarbij op het tijdelijk stoppen van Mo Salman en het aantal afwezigen in Nieuwendijk was 5. Maar er konden toch 11 goede voetballers opgesteld worden en die begonnen scherp aan de wedstrijd.  De beste man aan Dordtse kant Regga Regales soleerde op de achterlijn en bracht Jeffrey Monster in stelling. Via een flipperkast ging de bal niet de goal in, maar tegen het lichaam van doelman Marrien van den Heuvel. “Daar kumme we goed mee weg”, aldus een Nieuwendijkse supporter.

Uit het niets scoorde de thuisploeg de 1-0 na 10 minuten. De eerste goede aanval wordt door Patrick Zwart verlengd naar Sjoerd Boons die vanaf rechts laag in de verre hoek het doel vindt. De scorebord bedienaar had moeite om zijn draai te vinden na de winterstop en zette 0-1 op het bord en vergiste zich ook nog een keer met de geluidsinstallatie. “Die het gusteravond een borrelke te veel op”, aldus dezelfde supporter. Kansen op de gelijkmaker waren er, maar Regga Regales vond Marrien van den Heuvel op zijn weg en Jeffrey Monster kopte over. Regga Regales werd ook nog een keer overduidelijk in de 16 aan zijn arm naar beneden getrokken, maar scheidsrechter  Danny van Wijk uit H.I. Ambacht wuifde de protesten weg. Op slag van rust leek de gelijkmaker toch te vallen . Marrien van den Heuvel ging onder een hoge bal door en Wesley Ebbers kon scoren, maar de leidsman floot om onbegrijpelijke redenen af. Vlak hiervoor was Jan Arie Kouwenhoven de winnaar in een 1 op 1 duel met Johnny Schouten.

Na rust ging EBOH volle bak en de inzet van Jay Tahloe vloog rakelings langs de paal. Het offensief kreeg geen resultaat en bij een spaarzame counter werd het zelfs 2-0. Johnny Schouten slingerde voor en de kleine Patrick Zwart kopte achter zijn man komend de bal knap binnen. Dit was het sein voor EBOH om alles op de aanval te gooien met Jesse Rensen als extra targetman voorin. Kansen kwamen er en ook een goal. Leroy Verkerk zette van de achterlijn voor en Marrien van den Heuvel kon de bal niet klemmen. Regga Regales profiteerde en schoot de bal binnen. Danny van Wijk kende de goal echter niet toe, hij zag de assistent  van Altena vlaggen en besloot maar om een vrije trap toe te kennen aan de thuisploeg. “Als je het niet snapt, dan kan je het vragen?” Toen even later Marrien van den heuvel een prachtig krullend schot van Regga Regales meesterlijk pareerde, werd duidelijk dat EBOH tot het donker door zou kunnen voetballen, maar geen geldig doelpunt op zijn naam zou krijgen.

En daarmee was de nederlaag een feit. René Ebbers vond de instelling onvoldoende en zag alleen Regga Regales zijn niveau halen.  Ries Fok vond dat het tempo te laag was om onder de druk van Altena uit te voetballen. ”Zij hebben het prima gedaan en gespeeld naar hun mogelijkheden en in de omschakeling  waren ze uiterst effectief, en verder waren er 3 situaties met een zuivere strafschop en 2 zuivere doelpunten die in ons nadeel uit vielen. Van de week weer lekker trainen en volgende week tegen Heukelum de teleurstelling van ons af spelen, de doelstelling is om nog minimaal 15 punten te halen”  
Altena  – EBOH 2-0

’10 Sjoerd Boons 1-0
‘63 Patrick Zwart 2-0

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jay Tahloe, Leroy Verkerk, Jesse Rensen, Reggie de Windt (Jordi van Dyck), Paul Reijnders, Thomas Keuter, Jeffrey Monster, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspeler:  Jordi van Dyck, Henny Otto, Jordi Fok
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan