EBOH selectie in Spanje…Update 2

Vandaag is de EBOH selectie vertrokken naar Spanje voor een Trainingskamp van 5 dagen.
Stem van Dordt verslaggever Fred van Dongen maakt hier een verslag over. Hieronder kunt u zijn verslag alvast lezen…..later meer….

Was vanmorgen op de luchthaven van Málaga vanzelfsprekend aanwezig bij de aankomst van voetbalclub EBOH. Met de Spaanse spelersbus meegereisd naar hotel Bali in badplaats Benalmádena waar selectie, staf, kaderleden en sponsors tot zaterdagavond ‘op kamp’ verblijven. Rond het inchecken in het hotel wat bijgaande fotootjes geschoten. Inmiddels ook een eerste stukje met foto geleverd voor De Stem van Dordt.
EBOH bereidt zich dus dagen in het warme zonnige zuiden van Spanje voor op de hervatting van de voetbalcompetitie over enkele weken. Behalve enkele trainingen staan tijdens het trainingskamp aan de Costa del Sol ook activiteiten op het programma die teambuilding tot doel hebben. Voor vrijdagmorgen is bovendien een oefenwedstrijd gepland tegen de zaterdageersteklasser Drachtster Boys.
Zoals bekend debuteert het eerste van EBOH dit seizoen in de tweede klas van het zaterdagvoetbal. Dat verloopt tot nu toe uitstekend. De ploeg draait al enige maanden mee in de bovenste gelederen van de ranglijst.

Link Stem van Dordt

Update Stem van Dordt

Geweldig gebaar in Spanje van EBOH voor dochter oud-bestuurslid

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Het trainingskamp van EBOH aan de Costa del Sol levert niet alleen plezier, inspiratie en teambuilding op , het zorgt ook voor ontroering.

Al zo’n kleine dertig jaar woont Carla van Hechten, een bekende uit de Dordtse horecawereld, aan de zonnige Costa. Samen met een andere vroegere coryfee uit het Dordtse restaurant-wezen, Ben van Veen. In badplaats Carihuela begonnen ze in de jaren negentig van de vorige eeuw een geslaagd ‘Nederlands’ restaurant. Enkele jaren geleden verkochten ze de zaak. Carla en Ben genieten nu aan de Costa del Sol van het leven, al kan met name Ben niet nalaten zich toch met werkactiviteiten bezig te houden.

Wat velen niet weten is dat Carla de dochter is van een vroeger bestuurslid van EBOH. Haar vader was in de jaren na de Tweede Wereldoorlog penningmeester van de ook toen al prominente Dordtse voetbalclub. Carla’s broer is nog altijd trouw lid van de vereniging.

Dezer dagen verblijft EBOH met selecties en kaderleden op luttele kilometers van Carla’s Spaanse domicilie. Mooie aanleiding om de emotionele banden weer eens aan te halen. Per slot wordt ook aan de Costa del Sol meer dan gemiddeld over de verrichtingen van EBOH gesproken.

Terwijl de zon in Spanje zich volop liet zien en de thermometer opliep naar 20 graden had EBOH’s huidige voorzitter Hans Schoon een emotioneel geschenk meegenomen: een uit 1946 (!) daterende uitvergrote foto waarop het toenmalige EBOH-bestuur staat inclusief Carla’s vader. Een geweldige geste van de club, die zeer op prijs werd gesteld en vanzelfsprekend bij Carla het bekende ‘pinkje ontroering’ veroorzaakte

Trainen en Feesten

EBOH houdt het in Spanje lang vol tegen eersteklasser

Op de vroege middag vandaag present geweest bij het oefenduel van tweedeklasser EBOH tegen het een klas hoger acterende Drachtster Boys. Dat gebeurde allemaal in het met enkele palmbomen omzoomde stadionnetje El Tomillar in de bekende badplaats Benalmádena aan de Costa del Sol. De Dordtse ploeg, op trainingskamp in Spanje, verloor met 0-2. De goals velen pas in het laatste kwart van de wedstrijd, de 0-2 zelfs in de laatste minuut.
Voor rust hielden beide ploegen elkaar in Spanje redelijk in evenwicht al moest EBOH-doelman Jan-Arie Kouwenhoven wat meer in actie komen dan zijn Friese collega. In de pauze en tijdens de tweede helft paste EBOH’s trainer Ries Fok het maximumaantal wissels toe waardoor in de slotfase nog maar twee, drie spelers uit de reguliere basis-elf op het kunstgras stonden. Het is vandaag overigens slechts 14 graden aan de Costa del Sol met een stevig briesje en wat bewolking. “Dat is in elk geval lekkerder om een wedstrijd te spelen dan bij 25 graden. Want dan is het pas echt afzien”, aldus één van de EBOH-spelers na afloop.
Sippe gezichten leverde het verlies niet op bij EBOH. Per slot verloopt het trainingskamp in het zuiden van Spanje tot nu toe geheel naar wens. Veld- en strandtrainingen, gezellig kameraadschappelijk met elkaar uitgaan en een heuse voetbalquiz donderdagavond gaven extra bijdragen aan het belangrijke proces van teambuilding. De voetbalquiz werd overigens gewonnen door het duo Thomas Keuter & Jordi Fok.