EBOH 4 zonder al te veel moeite naar overwinning

EBOH 4 is het seizoen goed begonnen met een 5-2 overwinning op v.v. Rijsoord 7. In een wedstrijd waar de mannen moesten wennen aan het lage tempo wist de ploeg uiteindelijk zonder heel veel moeite de eerste drie punten in de wacht te slepen.

EBOH 4 – v.v. Rijsoord 7 : 5-2

Doelpuntenmakers: Sean van der Ruit 3x, Benji Hadzic 2x

Voor de eerste competitiewedstrijd had speler/trainer Guido Noorlander de keus uit bijna zijn volledige selectie. Darko Stanisljevic en Robin v.d. Ruit waren er nog niet bij vanwege blessures. Xander Bras en Robin Filius hielpen EBOH 7 deze zaterdag uit de brand.

De wedstrijd begon in een zeer laag tempo. De tegenstander gaf niet de indruk vandaag veel druk op de thuisploeg te willen zetten en probeerde vooral vaak met een lange bal de aanvallers te zoeken. Door het lage tempo en de drukte op de helft van de tegenstander had EBOH wel de nodige moeite het spel echt te maken. Het spel werd vooral met vlagen slordig. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat v.v. Rijsoord er één keer uitkwam en direct de bal achter EBOH-doelman Jelmar de Ruiter schoof.

Het bleek een wake-up call. Nog geen twee minuten later schoot de thuisploeg de 1-1 binnen. Met twee goals van Benji Hadzic en twee goals van Sean van der Ruit kwamen de rood-zwarten voor rust zelfs op een comfortabele 4-1 voorsprong. Na de tegengoal was EBOH zelf eigenlijk haar grootste vijand, de opbouw strandde vaak bij de laatste steekbal. En wanneer dat niet gebeurde was het wel een tegenstander die net even iets te traag was en vervelende tik uitdeelde. Tot frustratie van de Dordtenaren.

In de eerste helft moesten Patrick Jansen en Mayron Stam met lichte blessures het duel verlaten en in de rust kwamen ook de overige wissels binnen de lijnen. Door de vele wisselingen leek EBOH de tweede helft wat rommeliger en gemakzuchtiger te beginnen. v.v. Rijsoord kreeg wat kansen en raakte in de tweede helft zelfs tweemaal de lat. Uiteindelijk scoorde de gasten nog de 4-2 door een miscommunicatie achterin.

Wederom leek EBOH een tegengoal nodig te hebben om weer wakker te worden. Snel was het 5-2 door een goal van Sean van der Ruit na aangeven van Jeffrey van der Schalie. De tegenstander raakte verder vermoeid en kwam vaker te laat in een duel dan hen lief was. Waardoor iets te lang vasthouden van de bal aan EBOH-zijde vaak resulteerde in een doodschop.

Gescoord werd er niet meer, maar de buit was binnen. En het vierde kon een goede entree in de vierde klasse op zaterdag vieren.