EBOH 4 blijft ongeslagen en bekert verder

Donderdagavond heeft EBOH 4 de resterende 85 minuten van de gestaakte bekerwedstrijd tegen v.v. Rijsoord 9 gespeeld. Met wat pijn en moeite versloeg het vierde de blauw-witten met 2-3 en bekerde zodoende verder.

v.v. Rijsoord 9 – EBOH 4 : 2-3
Doelpuntenmakers: Jeffrey v.d. Schalie, Patrick Jansen en Rowan Sedoc

De eerste helft begon voortvarend en het leek er geen moment op dat de Dordtenaren ook maar wat tegenstand hoefden te verwachten. De tegenstander had al moeite met een bal aannemen, terwijl de rood-zwarten er lustig op los combineerden. Elk duel was voor de uitploeg en al snel mocht Jeffrey van der Schalie de 0-1 aantekenen na aangeven van Patrick Jansen.

EBOH 4 liep gedurende de eerste helft verder uit naar 0-2 Patrick Jansen en via een fraaie goal van Rowan Sedoc 0-3. Het ging echter allemaal iets te gemakkelijk. En zo werden de Dordtenaren wat laconieker. Er werd te veel ruimte weggegeven waardoor v.v. Rijsoord alle gelegenheid kreeg ballen aan te nemen en ook wat op te bouwen. Voor rust werd het zodoende nog 1-3.

Na de rust wilde EBOH weer orde op zaken stellen en simpeler gaan voetballen. v.v. Rijsoord kwam echter een stuk scherper uit de kleedkamer. Zij zetten continue druk en pakte de Dordtenaren harder aan. Echt veel grote kansen gaf EBOH niet weg, maar vooral kwam EBOH er niet meer uit met de eindpass. Tot 30 meter van het vijandelijk doel ging het prima, maar buiten wat rollertjes van Benji Hadzic, Sean v.d. Ruit en een kopbal van Guido Noorlander kwam de ploeg niet meer. Ondertussen benutte v.v. Rijsoord nog wel een mogelijkheid 2-3 en had EBOH de mazzel dat doelman Jelmar de Ruiter een beslissende 1-op-1 situatie in het voordeel van de rood-zwarten beslechtte.

Het was vooral een wedstrijd met twee gezichten, maar het belangrijkste is dat er weer gewonnen is en nog altijd bij iedereen duidelijk is waar de verbeterpunten liggen. Het seizoen is nog jong en de ploeg is net begonnen wat op te bouwen. EBOH 4 is nog ongeslagen en in de oefenwedstrijd tegen EBOH 2 was al te zien dat dit team over kwaliteiten beschikt. Met de juiste inzet en mentaliteit kan het alleen maar beter worden.

Selectie:
1. Jelmar de Ruiter
2. Rowan Sedoc
3. Robin Kooijman
4. Jordi van Gijzen
5. Gerben Schuurman
6. Patrick Jansen
7. Niels Waterdrinker
8. Mayron Stam
9. Jeffrey van der Schalie
10. Jurgen Derksen
11. Chris de Visser

12. Matthijs Jongeneel
13. Benji Hadzic
14. Sean v.d. Ruit
15. Guido Noorlander

Afwezig:
– Dennis de Heer
– Xander Bras
– Darko Stanisljevic
– Robin v.d. Ruit
– Robin Filius