EBOH 4 op verliespunten weer gedeeld koploper

Vorige week versloeg EBOH 4 knap één van de koplopers, Emma 3, en bleef zodoende meedoen om de bovenste plaatsen. Volgende week wacht de huidige koploper, De Ablas 3. Maar om de wedstrijd van volgende week van enig belang te laten zijn, moest er dit weekend wel gewonnen worden van Wieldrecht 5.

Zonder de afwezige Benjamin Hadzic, Jeffrey v.d. Schalie, Jurgen Derksen en Robbin Kooijman werd afgetrapt voor de “Sterrenburg-derby”. De eerste helft verliep vlotjes voor de thuisploeg. Aanvallend waren er voldoende mogelijkheden en Sean v.d. Ruit wist een onvervalste hattrick te maken. Aan de andere kant verprutste Wieldrecht het geringe aantal mogelijkheden dat zij kregen. In de rust leek er dus geen vuiltje aan de lucht.

In tweede helft bracht Wieldrecht wat meer snelheid in de ploeg en EBOH pakte het misschien wat te gemakkelijk op. Die combinatie zorgde ervoor dat de ploeg het toch een stuk lastiger kreeg. Wieldrecht scoorde tegen, maar EBOH bleef wel mogelijkheden creëeren. Chris de Visser miste een opgelegte kans en Jordi van Gijzen had twee tot driemaal geen geluk bij meekrijgen van de bal. Het was Sean v.d. Ruit die er nog twee bijprikte en zijn totaal deze middag op 5 bracht. De drie doelpunten die Wieldrecht maakte werden daarmee teniet gedaan.

Door de onverwachte nederlaag van De Alblas 3 tegen Rijsoord 7 is EBOH nu op basis van verliespunten gedeeld koploper met De Ablas 3 en Rijsoord 7. Emma verloor na de nederlaag tegen EBOH vorige week nog twee punten tegen VVAC thuis. Volgende week liggen er dus kansen voor EBOH om in ieder geval van één ploeg afstand te nemen.