EBOH D1 haakt voorlopig af

De spannende wedstrijd van EBOH D1 tegen Sliedrecht D1 stond op het programma. De trainer had iedereen een kwartier eerder dan normaal laten komen. Zodoende moesten de koppies in een richting komen te staan.

E.B.O.H. begon vol strijd de wedstrijd en zocht veelvuldig de aanval. Ook Sliedrecht liet vanaf de aftrap zien dat ze iets kwamen halen. Het liep bij EBOH op het middenveld niet optimaal. Er werd teveel met de bal gelopen in plaats van de bal over te spelen. E.B.O.H. was de ploeg die druk zette en de aanval bleef zoeken. Echter de goed keepende keeper bij Sliedrecht pakte in de 1 ste 10 minuten ongeveer 4 a 5 goede ballen. Sliedrecht had zijn verdediging goed op orde, dat maakte het lastig voor E.B.O.H. Na miscommunicatie op het middenveld en de verdediging, werd er slap ingegrepen. De bal stuitte op de grond en in plaats van een kop duel aan te gaan, werd er verdedigd met het been op 1.50 mtr. De bal werd gemist en de tegenstander nam de bal op de borst mee. Hierdoor had deze direct een voorsprong van 3 meter en scoorde Sliedrecht de 0 – 1. Na een omzetting op het middenveld ging het een stuk beter. Er werd weer hard gewerkt, helaas kwam vaak de laatste pass niet aan, of waren de inlopende spitsen en middenvelders telkens net een stap te laat.

Na de rust werd er door E.B.O.H. nog een schepje bovenop gedaan. Er werd meer 1 op 1 gespeeld. Dat resulteerde wel in een aantal gevaarlijk counters van Sliedrecht. E.B.O.H. had ook het geluk niet aan hun zijde. De scheidsrechter verzuimde even te wachten met fluiten en verzuimde daarmee voordeel te geven. De spits was met bal en al alle verdedigers al voorbij. Helaas vette pech. Vervolgens schoten wij in een uitgespeelde situatie de bal op de paal. Na een snelle counter werd het zelfs 0 – 2. E.B.O.H. gooide alles uit de kast en scoorde in dezelfde minuut de aansluitings treffer. Met nog een aantal minuten te spelen en een stand van 1 -2 werd het wel heel spannend. Sliedrecht verdedigde met man en macht en E.B.O.H. probeerde de gelijkmaker te forceren. Helaas bleef E.B.O.H. D1 met lege handen achter en was de teleurstelling heel erg groot. Een gelijk spel was meer verdiend geweest. Maar we hebben een leuke, boeiende, spannende en sportieve wedstrijd gezien. Met hard werkende spelers, helaas konden we het niet afronden op het doel van Sliedrecht. We haken wel even af met de bovenste ploegen. Woensdag hebben we de inhaalwedstrijd uit tegen Peursum. Koppies omhoog en er weer voor gaan.