EBOH 2 toont karakter.

EBOH 2 keek lang tegen een 1-0 achterstand aan maar door twee doelpunten van spits Yavuz Guler in de slotfase werd de winst alsnog veilig gesteld. Hierdoor staat het tweede elftal op een knappe tweede plaats in de reserve tweede klasse.Dat EBOH het niet makkelijk zou krijgen deze middag was al snel duidelijk. EBOH probeerde aan aanvallen te denken maar kreeg meteen al binnen vijf minuten drie levensgevaarlijke counters om de oren. Bij de derde counter werd de bal tegen de hand aangeschoten van Sebastiaan Bekkers en de scheidsrechter wees resoluut naar stip. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten. Na vijf minuten spelen keek EBOH al tegen een achterstand aan. Tot de dertigste minuut was het erg rommelig wat EBOH liet zien en tot overmaat van ramp werd er teveel gezeurd tegen de scheidsrechter. Onder leiding van Sebastiaan Bekkers was het na een half uur spelen klaar met het gezeur en ging EBOH voetballen. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen voor Yavuz Guler, Tim Stok, Zakaria Amraoui en Sebastiaan Bekkers. Laatsgenoemde schoot de bal zelfs voor een leeg doel tegen een verdediger op.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. EBOH liet zich echter niet meer van de wijs brengen en zocht voluit de aanval op. Met het inbrengen van Ali Er en Randy Camfferman moest VVGZ helemaal in de achteruit en probeerde met man en macht de rood zwarte aanvalsstorm tegen te houden. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in een overtreding op Sebastiaan Bekkers op “randje zestien”. Yavuz Guler krulde de bal prachtig over de muur de kruising in. De 1-1 was zwaar verdiend en EBOH wilde meer. Randy Camfferman kon de wedstrijd beslissen maar één op één met de doelman werd er getwijfeld en hij wist zelf niet meer of hij de bal af moest leggen of moest schieten. De bal rolde dan ook jammerlijk voorlangs. Niet lang daarna was het Bas van Oosterhout die de bal onderkant lat kopte. Iedereen aanwezig op het veld zag dat de bal dik over de lijn was maar de overigens goed leidende scheidsrechter vond dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was. Waar EBOH voorheen bij zoveel pech nog meer tegen zichzelf ging voetballen was dat deze zaterdagmiddag niet zo. Mustafa Toprak won een cruciaal duel op het middenveld en kon zo Sebastiaan Bekkers helemaal vrijspelen. Diens voorzet belandde bij Yavuz Guler en zijn schot belandde in het dak van het doel. Enorme vreugde aan de kant van EBOH. Met nog twee minuten te spelen was het dus 1-2 geworden voor de schenkeldijkers. De scheidsrechter dacht daar anders over en liet maar liefst acht minuten doorspelen. EBOH moest nog alle zeilen bijzetten en dat reulteerde in een keine nietszeggend duel tussen de spits van VVGZ en Bas van Oosterhout. Allebei de spelers kregen geel maar dat was de tweede voor de speler van VVGZ en hij mocht vertrekken. VVGZ probeerde met lange ballen nog iets te forceren maar onder leiding van Bas van Oosterhout en Jordi van Dyck liet de defensie zien dat het niks meer weg zou geven. Een 1-2 overwinning op een directe concurrent.

Trainer Rachid el Mokhtari was na afloop zeer opgelucht maar niet helemaal tevreden. “Het is lang geleden dat ik zo een wedstrijd meegemaakt heb. Maar we doen het onszelf gewoon aan. Omdat we bleven voetballen hebben we gewonnen. Maar de kansen die we krijgen moeten we ook gewoon afmaken.Een kans missen kan gebeuren maar niet één op één met de keeper of zelfs voor open doel”

Volgende week komen The Gunners 2 op bezoek aan de schenkeldijk. Wederom een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om de aansluiting te houden op kampioenskandidaat Pelikaan. De wedstrijd begint om 12:30u.