EBOH 4 loopt schade op

Nadat vorige week in de topper tegen De Alblas 3 punten werden gemorst en de nodige spelers geblesseerd de strijd moesten staken, moest deze zaterdag worden gezocht naar eerherstel.

Dat eerherstel moest echter wel gezocht worden zonder maar liefst 9 spelers. Met een lijst van 20 spelers blijft er dan dus precies een elftal over. Waarvan een aantal niet topfit waren na de strijd van vorige week. Op volle oorlogskracht was de ploeg dus niet, maar zelfs dan moet EBOH 4 in staat zijn het elke tegenstander lastig te maken.

In dat lastig maken slaagde de ploeg afgelopen zaterdag wel. De tegenstander Papendrecht 4 kwam er maar moeizaam doorheen. Maar kwam in de eerste helft wat gelukkig op voorsprong door een bal die van richting werd veranderd en zo voor de voeten van een aanvaller viel. De Dordtenaren creëerde in de eerste helft zelf nauwelijks kansen en oogde bleu en inspiratieloos. Er werd te weinig gas gegeven bij het omschakelen. Waardoor Papendrecht eigenlijk elke speldenprik van de thuisploeg gemakkelijk kon verdedigen.

Na rust speelde de thuisploeg wat scherper en mogelijkheden ontstonden. Toch werd het 0-2 door een nu beter uitgespeelde aanval van Papendrecht. EBOH kreeg in de tweede helft nog een grote tegenslag te verwerken toen na de zware blessure van Benji Hadzic van vorige week nu topscorer Sean v.d. Ruit naar de hamstring greep. De spits moest de strijd staken. Ternauwernood werd een wissel gevonden en kon de ploeg toch met 11 man blijven spelen.

In de tweede helft was EBOH uiteindelijk de betere ploeg, maar echt opgelegde kansen creëren viel vandaag niet mee. Het zat er deze zaterdag gewoon niet in. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VVAC. Dan weer met een bredere selectie.