Hardinxveld C1 vandaag een maatje te groot in spijkerhard duel

vv Hardinxveld C1 – EBOH C1 9-1

Zaterdag 10 november 2012, vandaag staat de topper tegen koploper vv Hardinxveld op het programma.

We hebben veel verhalen over Hardinxveld C1 gehoord en weten dat het een goed voetballende maar ook zeer fysieke ploeg is. Er staat ons dus een zware wedstrijd te wachten maar er is deze week goed getraind en we zijn natuurlijk in opperbeste stemming na de goede resultaten de afgelopen weken.
We verzamelen al om 9 uur bij EBOH en vertrekken om 09:15uur richting Hardinxveld, we willen ruim te tijd hebben voor de wedstrijdbespreking en de warming-up dit alles ter voorbereiding op de “TOPPER”.
Het begint precies te regenen als we starten met de warming-up maar de oefeningen worden geconcentreerd uitgevoerd en als we 5 minuten voor het begin van de wedstrijd nog even de kleedkamer opzoeken om de laatste zaken te regelen staan de “ koppies” strak kortom C1 is klaar voor de wedstrijd.
Hoe anders kan een zaterdag verlopen!! als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd neemt Hardinxveld direct het initiatief en met snelle aanvallen snijden ze keer op keer door de defensie van de Dordtenaren. Al na 5 minuten wordt het 1-0 maar veel tijd om bij te komen van de snelle achterstand heeft EBOH niet want nauwelijks 2 minuten later licht de bal alweer in het netje 2-0. Eindelijk weten de rood/zwarten zich onder de druk van Hardinxveld uit te worstelen en uit een snelle aanval over links wordt de bal voorgezet en goed ingekopt 2-1. Volgens ons gaat de wedstrijd nu echt beginnen maar helaas, nauwelijks één minuut later krijgen we weer een teleurstelling te verwerken het derde schot op ons doel en het derde doelpunt tegen. Even later wordt onze aanvoerder hard geraakt op zijn borst en moet met ademhalingsproblemen richting het (zieken)huis. Deze klap komt EBOH in de eerste helft nauwelijks te boven en Hardinxveld blijft lekker aanvallen en scoren. De 6-1 met de rust is dan ook zeer terecht.
We proberen in de tweede helft de draad weer op te pakken en dit lijkt in eerste instantie te lukken als we wederom over links uitbreken volgt een harde tackle van één van verdedigers van Hardinxveld en wederom moet één van onze spelers geblesseerd het veld verlaten. Twee van onze spelbepalende spelers hebben het veld inmiddels moeten verlaten en een derde loopt, geblesseerd aan zijn kuit, op halve kracht te voetballen dit is voor EBOH de “nekslag” en Hardinxveld loopt vakkundig over ons heen. Hun snelle en fysieke spel is voor ons te veel en Hardinxveld is dan ook de zeer terechte winnaar van de Topper die eigenlijk nooit een echte topper is geweest.
Jongens vandaag hebben we gespeeld tegen de toekomstige kampioen in de hoofdklasse G Zuid 1 (of er moeten nog heel rare dingen gebeuren) het is niet de wedstrijd geworden die we van te voren bedacht hebben maar het positieve is dat we, ondanks alle tegenslagen, in ieder geval zijn blijven voetballen. We hopen dat de geblesseerde jongens weer op tijd hersteld zijn om zaterdag tegen FC Engelen weer in het veld te staan. Zaterdag zullen we tijdens de thuiswedstrijd weer de “ draad” oppakken en doorgaan op de ingeslagen weg.
Wij willen een sportieve felicitatie overbrengen aan Hardinxveld die vandaag een maatje te groot waren voor de rood/zwarten uit Dordrecht.

Doelpuntenmaker EBOH: 2-1 Jasper