E.B.O.H. D1 laat het in de 2e helft liggen

Zaterdag 10 november, aanvang 10.30 uur, stond de wedstrijd E.B.O.H. D1 – Wieldrecht D1 gepland

Na een goede voorbereiding, begon E.B.O.H. D1 vol strijd de wedstrijd en zocht veelvuldig de aanval.

Positioneel stond E.B.O.H. heel goed opgesteld. Met verzorgd voetbal van achteruit, werd de aanval opgebouwd. E.B.O.H. speelde geconcentreerd en de bal werd veelvuldig met een goede pass ingespeeld. De vrije ruimtes werden benut door de opkomende spelers en hier werd dan over het algemeen de vrije man aangespeeld. Wieldrecht had duidelijk moeite met de goede veldbezetting en inzet van E.B.O.H. Hierdoor moest Wieldrecht zich meer bezig houden met het verdedigen. Dat kwam E.B.O.H. goed uit en zette volop de aanval in. Dit resulteerde in veel mogelijkheden in en rond het strafschop gebied van Wieldrecht. Uiteindelijk scoorde E.B.O.H. dan ook de terechte 1 – 0 in de 13e minuut. E.B.O.H. bleef stug aanvallen en creëerde hierbij meerdere gevaarlijke aanvallen. Wieldrecht kon sporadisch met een snelle uitbraak de aanval zoeken. Maar de verdediging stond als een huis, waardoor Wieldrecht in de 1ste helft eigenlijk niet gevaarlijk kon worden.

Rust 1 – 0.

Na de rust dacht E.B.O.H. dat het een gelopen race was. Zo goed als we de 1ste helft speelden, was het nu Wieldrecht die de regie had overgenomen. Op het middenveld speelden onze ego-tjes weer hun eigen wedstrijd. Hiermee verzuimden zij om vanuit hun positie te blijven spelen. Met als gevolg veel balverlies. Vervolgens kwam er geen omschakeling en Wieldrecht kon met een paar snelle counters de stand ombuigen naar 1 -2.

Zo zie je maar dat je tot het einde van de wedstrijd moet blijven voetballen als een team. Het positieve van deze wedstrijd was dat we een super goede 1ste helft hebben gespeeld. Als we ons kunnen blijven concentreren om dit ook in de 2e helft te doen, dan zijn we zeker voetballend gezien aan het groeien.