EBOH 3 wint relatief eenvoudig

Na de thriller van vorige week tegen Wieldrecht 4 stond er deze zaterdag voor EBOH 3 weer een derby op het programma. Dit keer de burenruzie met Dubbeldam 2.

Met een selectie van 16 man – een luxe voor een derde elftal – en frisse moet werd er aan de wedstrijd begonnen. In de beginfase had het thuisteam het even lastig om zijn verdedigend zijn draai te vinden. De opbouw was rustig en verzorgd, maar in de omschakeling zat de ploeg net niet kort genoeg. Toen Dubbeldam in de vijfde minuut een perfecte combinatie op de mat legde keek EBOH tegen een 0-1 achterstand aan.

Waar EBOH 3 in het verleden dan nog wel eens direct de moed verloor, werd nu de rug gerecht en verder gezocht naar de vorm van de dag. Een aantal minuten later was het Mo Tajjiou die goed druk zette op de verdediging van de gasten en zo de bal bij Sean van der Ruit kreeg. Echter de keeper redde.

Na ruim een kwartier trok EBOH toch de stand gelijk. Een lobpass van Robbin Kooijman belandde weer bij de EBOH-spits. Veel kansen heeft die niet nodig en dus ging de tweede poging wel tegen de touwen. 1-1.

De thuisploeg groeide in de wedstrijd en ging steeds beter spelen. Er volgde kansen. Na een half uur mocht Ramon Braun aanleggen voor een vrije trap. Die kon de Dubbeldamdoelman nog net keren. Robbin Kooijman maakte echter de rebound netjes af. 2-1. In de laatste tien minuten van de eerste helft leken beide ploegen moeite te hebben met de warmte. Het spel werd slordiger, passen kwamen minder vaak aan.

Tijdens de thee werd er twee keer gewisseld. Robin van der Ruit kwam voor Mo Tajjiou en Jeffrey van der Schalie voor Benjamin Hadzic.

De rood-zwarten leken in de tweede helft toch beter uit de rust te komen. De puntjes stonden op de i. En dat resulteerde in de 50e minuut in de 3-1. Een prachtige pass van aanvoerder Niels Waterdrinker kwam bij Sean van der Ruit, die zijn tweede van de middag maakte. Tien minuten later was het weer raak voor de spits. Dit keer op aangeven van Ramon Braun.

Lange tijd leek de wedstrijd in 4-1 te gaan eindigen. EBOH deed nog wel wat pogingen verder uit te lopen, maar leek ook wat kracht te hebben verloren door het warme weer. Dat gold echter net zo goed voor de tegenstander en uiteindelijk had EBOH de langste adem. Vijf minuten voor tijd maakte Robbin Kooijman de 5-1. En in de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Sean van der Ruit zijn vierde van de wedstrijd en alweer de achtste van deze competitie (na twee wedstrijden). 6-1.

EBOH 3 – Dubbeldam 2 : 6-1