EBOH 3 wervelt in een helft langs Stedoco 3

EBOH 3 is intussen bezig aan een goede serie. Vorige week werd Sliedrecht relatief eenvoudig verslagen, vandaag was Stedoco 3 aan de beurt.

Na de wat winterse buien van vrijdag was er even de angst of de wedstrijd wel door kon gaan. Maar gelukkig was dit het geval. En zowaar mocht EBOH 3 een keer op het hoofdveld spelen, dat geeft zo’n wedstrijd voor de mannen van het derde toch altijd nog net wat extra’s.

De nummer laatst Stedoco 3 kwam op bezoek en normaliter, EBOH eigen, zijn dat nu juist de moeilijkste wedstrijden. Toch werd er alles aan gedaan om het team op en top scherp te krijgen. Ook mocht vandaag nieuwe doelman Roy de Graaf zijn debuut gaan maken.

Nadat de puntjes op i waren gezet, kon er om half drie worden afgetrapt. Vorige week was het begin rommelig, vandaag was de thuisploeg scherp vanaf de eerste seconde. Stedoco kwam absoluut niet om te verliezen en begon fanatiek te jagen. Echter EBOH voetbalde zich er kinderlijk eenvoudig onderuit. De wedstrijd begon al met een aantal mooie combinaties, één keer raken en de diepte zoeken via de flanken. En zo was het al na twee minuten zover dat Ramon Braun de bal voor kon brengen naar Sean v.d. Ruit. En laat die nou net zelfs van halve kansen nog doelpunten maken, 1-0.

EBOH ging door met combineren en kreeg alweer kansen. In de 8e minuut bracht Robin v.d. Ruit, zijn neef Sean weer in stelling, die daar hartelijk voor bedankte en de 2-0 binnenschoot.

Sean v.d. Ruit had trainer Guido Noorlander en zijn medespelers voor de wedstrijd vast aangekondigd dat hij vandaag de grens van 30 goals dit seizoen ging bereiken. Nummer 29 lag er dus al in en nog geen vijf minuten later was de zuivere hattrick daar. Mayron Stam stuurde de EBOH-spits met een precieze steekpass de diepte in en het was 3-0. 13 minuten gespeeld, doel voor Sean v.d. Ruit bereikt. Als dank voor het bereiken van zijn doel schoot Sean een minuut later de 4-0 er ook maar in.

Ondanks de 4-0 ging EBOH door en bleef combineren. Ondanks dat de trainer wel waakzaam bleef, je kunt wel eens te vroeg ruim voorkomen, kon ook hij een glimlach niet onderdrukken. De eerste helft was van de zijde van de thuisploeg gewoon genieten. Stedoco bleef proberen, maar kreeg de rem niet ingetrapt. Na 22 minuten was het goed voorbereiden werk van Benji Hadzic dat er voor zorgde dat Ramon Braun de 5-0 kon maken. (Ook hij had de trainer een doelpuntje beloofd en dat gebeurde).

Een ruime tien minuten was het rustig. EBOH voetbalde, Stedoco volgde. In de 36e minuut werd er wat geduwd en getrokken in de zestien. Penalty voor EBOH. Een buitenkans wel besteed aan Sean v.d. Ruit, nummer 32 van het seizoen.

Met het goede veldspel zou je het bijna over het hoofd zien. Maar ook de EBOH-defensie met doelman Roy de Graaf en verdedigers Rowan Sedoc, Niels Waterdrinker, Robbin Kooijman en Gerben Schuurman was gewoon waterdicht. De duels werden gewonnen. Aanvallen werden rustig opgebouwd.

— rust —

In de rust nam EBOH zich voor in gedachte de stand op 0-0 te zetten. Met het zware programma van volgende week, Amstelwijck 2 uit, moest er geprobeerd worden de hele wedstrijd lang scherp te blijven en door te knokken.

Ondanks dat het in de tweede helft lange tijd positioneel nog prima stond, kwamen met name de eindpasses niet meer aan zoals in de eerste helft. Wellicht een verschil tussen 100 en 95% scherpte. Of een tegenstander die toch nog een schepje er bovenop had gegooid om een monsterscore te voorkomen.

Kansen kwam en er zeker. Sean v.d. Ruit en Jeffrey v.d. Schalie gingen samen op de doelman af. De topscorer gunde zijn maatje een doelpunt, maar die maaide volledig over de bal heen.

Robin v.d. Ruit die dit seizoen uitstekend speelt, wist nog niet te scoren. Trainer Guido Noorlander wist hem in de rust te vertellen dat hij vandaag wel eens zijn beloning kon krijgen. En die kwam. Na vele onbaatzuchtige rushes langs de lijn en vele voorzetten om anderen in stelling te brengen, kon Robin in de 75e minuut zelf door over de rechterkant. En daar was zijn doelpunt. 100% verdiend.

Gescoord werd er vervolgens niet meer. Wel had er nog een penalty moeten komen na dat een verdediger van Stedoco zijn hand omhoog stak in zijn val en zo EBOH een doelpunt ontnam. De uitleg van de scheidsrechter was anders “hij vond dat de verdediger zijn hand nodig had om zich op te vangen en hier niets aan kon doen”. Met zo’n ruime voorsprong, kun je alsnog balen, maar is het de moeite niet waard om daar nog verder een probleem van te maken.

Eindstand 7-0. Ondanks dat de tweede helft niet zo wervelend was als de eerste, mag EBOH 3 gewoon te vrede zijn. Voor het eerst de nul en een fantastische eerste helft. Een goede opsteker naar de clash met Amstelwijck 2. Een mooie wedstrijd waar we wel voor 120% aan de bak mogen. Komen jullie het derde aanmoedigen?

E.B.O.H. 3 – Stedoco 3 : 7-0
Doelpuntenmakers : Sean v.d. Ruit (5x), Ramon Braun, Robin v.d. Ruit

Selectie:
1. Roy de Graaf
2. Rowan Sedoc (55. Dennis de Heer)
3. Niels Waterdrinker
5. Gerben Schuurman (45. Chris de Visser)
6. Benjamin Hadzic
7. Robin v.d. Ruit
8. Ramon Braun
9. Sean v.d. Ruit
10. Mayron Stam (53. Rens den Boer)
11. Mo Tajjiou (45. Jeffrey v.d. Schalie)
12. Robbin Kooijman

4. Chris de Visser
13. Dennis de Heer
14. Jeffrey v.d. Schalie
15. Rens den Boer

ps. omdat er vorige week geen verslag was…Niels Waterdrinker scoorde vorige week tegen Sliedrecht na een prachtige rush van achteruit, waarbij Sliedrecht een perfecte buitenspel val inzette om Niels vrij baan te geven richting de goal. Het shirt kon omhoog……..