ASH 1 – EBOH 1 haalt het einde niet

Scheidsrechter van de Luitgaarden hield het na 55 minuten met een 1-2 stand voor gezien tot ieders verrassing. De aanleiding was een opmerking van ASH speler Luuk van Noord. Naar verluid had hij “gvd vuile pannenkoek” geroepen tegen de scheids nadat er niet gefloten werd voor een in zijn ogen gemaakte overtreding op het middenveld. Van de Luitgaarden trok de rode kaart en toen een aantal ASH spelers verhaal ging halen, voelde hij zich onheus bejegend. Vervolgens gaf hij beide trainers een hand en vertrok naar de kleedkamer.
De 44 jarige doelman van ASH, en tevens voorzitter, Tobi Bambacht, probeerde samen met EBOH aanvoerder Leroy Verkerk de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen, maar van de Luitgaarden bleef bij zijn standpunt. “Er viel niet met hem te praten, hij was zo gespannen als een veer, je kon er gitaar op spelen”, aldus de voorzitter doelman.
Andere ASH spelers spraken over een acute herfstdepressie bij de scheidsrechter. EBOH had ook graag door gespeeld. “We zaten lekker in de wedstrijd en staan met 1-2 voor en een broodnodige zege lag in het verschiet. Nu moeten we straks weer hier naar toe voor een half uur, dat schiet allemaal niet op”.~P1100690

EBOH moest het in Hellouw (achter Gorinchem en iets verder dan Herwijnen, waar Herovina speelt), doen zonder de met een vervelende infectie kampende Mo Salman. Remy Holster zat op de bank met een lichte hamstringblessure en keeper Marlon Huijser is nog steeds geveld door een slijmbeursontsteking. Leroy Verkerk stond daardoor centraal en Alan Serovica vulde linksbackpositie in. Wesley Ebbers kreeg een vrije rol in de punt van de aanval.  Voordat iedereen een plek langs de lijn opgezocht had, stond EBOH  al met 1-0 achter. Een vrije trap voor ASH viel als een baksteen neer op het moeilijk bespeelbare veld, daar waar Joey Hughes een stuit verwachtte. De 17 jarige Marijn Hak was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten.
Gelukkig  liet EBOH zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en kreeg via de goed met elkaar combinerende Gijs Bregman,  Wesley Ebbers , Marc Oldenburger en Ricardo van Yperen al  snel mogelijkheden op de gelijkmaker.
Aanvankelijk liet de eindpass en afronding van met name Gijs te wensen over, maar dat werd allengs beter. Nadat Marc Oldenburger een scherpe voorzet op de binnenkant paal zag eindigen, kon Ricardo van Yperen de terugkomende bal van de rand 16 binnen schieten.  Daarna verdiende EBOH een penalty. Sebastiaan Bekkers  kwam  goed weg na een zware tackle van Gert–Jan van Oort in het strafschopgebied en ging verbaal los na het gebeurde. “Ik ben ZZP’er en moet maandag weer mijn centjes verdienen.  Moet je kijken, de striemen staan op mijn been en het is ook dik nu. Ik was bang voor een beenbreuk. Die jongen heeft overigens wel zijn excuses aangeboden en deed het niet met opzet”. ~P1100691
En even later gaf Gijs Bregman een voorzet op maat aan Ricardo van Yperen, die op het moment dat hij wilde binnen koppen onderuit geschoffeld werd. De verdiende voorsprong kwam toch vlak voor rust, door de in de wedstrijd groeiende Gijs Bregman.  Hij knikte een voorzet op maat van Leroy Verkerk  langs voorzitter/doelman Tobi Bambacht.  In de 10 minuten na de rust was ASH op zoek naar de gelijkmaker, maar Joey Hughes was de baas in de goal. Daarna hield scheidsrechter van de Luitgaarden het voor gezien. Wordt vervolgd……..

ASH – EBOH                                     1-2   (tussenstand)

‘2            Marijn Hak                        1-0
‘26          Ricardo van Yperen       1-1
’43          Gijs Bregman                    1-2