EBOH 3 verliest kostbare punten

Na de goede serie van de afgelopen weken stond EBOH 3 bovenaan in de strijd om de tweede periode. Deze zaterdag stond echter de “gevreesde” zware uitwedstrijd met SC Amstelwijck 2 op het programma.

Voor de wedstrijd leken enkele spelers zelfs voor het eerst dit seizoen wat nerveus. SC Amstelwijck 2 is gewoon andere koek dan de meeste tegenstanders en om een periode te kunnen pakken moest er toch eigenlijk wel gewonnen worden.

EBOH begon echter nerveus aan de wedstrijd. En het stond niet helemaal goed. Het spelletje van de afgelopen weken werd door de tegenstander die wel bij de les was vanaf het eerste fluitsignaal doorzien. SC Amstelwijck was dus gewoon in openingsfase een stuk sterker en dat drukte zich uit in kansen. Al vroeg in de wedstrijd werd na balverlies van EBOH goed omgeschakeld en lag de 1-0 in het netje. Niet veel later werd het zelfs 2-0. En nog enkele kansen volgden, maar Amstelwijck verzuimde de 3-0 te maken en hield EBOH zodoende in leven.

Na een half uur spelen kwam EBOH eindelijk onder die nerveusiteit vandaan. Er werd beter opgebouwd. Jeffrey v.d. Schalie ging meer uit de rug van Sean v.d. Ruit spelen. En EBOH kon meer druk zetten. Dat resulteerden in kansen. En vrij snel volgde de 2-1 van Jeffrey v.d. Schalie na goed storen. De 2-2 lag er enkele minuten later zelfs ook in nadat een aanval goed werd opgebouwd en Benjamin Hadzic uiteindelijk kon intikken. SC Amstelwijck wist het in deze fase even niet, maar de rust kwam voor hen als geroepen.

Na rust wilde EBOH er weer bovenop zitten. Maar in die fase gingen andere tactieken een rol spelen. Bijna elke voorwaartse bal werd afgevlagd, waarbij vanaf de EBOH dug-out goed was te zien dat dit zeker niet in alle gevallen ook daadwerkelijk zo was. Ook floot de clubscheidsrechter een enkele keer, terwijl er niet eens werd gevlagd. Gelukkig bleven de mannen in het rood-zwart rustig en werd er geprobeerd te voetballen en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-3 van Sean v.d. Ruit.

Echter de spelletjes om EBOH wat uit de concentratie te halen gingen door. Het is een andere stijl dan men aan de Schenkeldijk gewend is, maar het is wel een manier om uiteindelijk een wedstrijd te doen kantelen en alsnog te winnen. En het gebeurde. De jonge ploeg van EBOH ontbreekt het misschien soms nog wat aan de ervaring die met de jaren komt. Ervaring die enkele spelers van Amstelwijck zeker wel hebben. En zoals Ajax eerder deze week in Milaan, kwam EBOH 3 er ook in dit geval niet helemaal meer uit. De bedoelingen waren uitstekend. De tegenstander troefde echter af op wat voetbalchochme. De stand kwam op 3-3. En uiteindelijk viel zelfs de 3-4.

Uiteindelijk bleven de punten dus bij SC Amstelwijck. Echter de mannen mogen trots zijn dat ze zichzelf in de hand hebben gehouden, geknokt hebben voor wat ze waard zijn en in fases beter waren dan een meer ervaren tegenstander. Wat betreft het gebruik van alle mogelijke middelen om een wedstrijd te beslissen daar kan van worden geleerd. Al zal bij EBOH toch altijd de nadruk op het voetbal liggen.

Na afloop dus niet de punten, wel een ervaring rijker. En die nemen we mee naar de krakers tegen Rijsoord en Grootte Lindt. Door de uitslagen elders, heeft EBOH alle kansen op de tweede periode nog in eigen hand. Iets om zo dadelijk na de winterstop vol voor te strijden.

Deze week geen lofzang van de trainer, zoals vorige week. Maar desalniettemin wel gewoon een hele trotse trainer vanwege het feit dat de ploeg continu rustig is gebleven en de hele wedstrijd lang voetballend naar de mogelijkheden heeft gezocht om de wedstrijd te winnen.

SC Amstelwijck 2 – EBOH 3 : 3-4
Doelpuntenmakers: Jeffrey v.d. Schalie, Benjamin Hadzic en Sean v.d. Ruit

Selectie:
1. Roy de Graaf
2. Rowan Sedoc
3. Niels Waterdrinker
5. Gerben Schuurman (65. Jelmar de Ruiter)