Broodnodige 3 punter EBOH 1 tegen VVAC

EBOH boekte een belangrijke 3-2 zege op VVAC in de onderste regionen van de 3de klasse C. Het voetbal was niet om over naar huis te schrijven, maar met bloed, zweet en tranen werd in ieder geval resultaat geboekt. Dus kon er weer een keer gezongen worden na afloop. Marco ten Braak was een gelukkig man. “Wij speelden de 1ste helft matig en kwamen goed weg met 1-1.
Na rust was het ook allemaal niet even goed, maar we hadden wel de spirit en de wil om te winnen. En dan zie je maar eens hoe belangrijk het is om een goeie bank te hebben.
Met Remy Holster, Mo Salman, Nick Gemser, Sietse Schuurman en Donny van der Laars hadden we een topbank en daarmee beslissen we de wedstrijd, nadat de anderen eerst de kastanjes uit het vuur gehaald hebben”.
Collega Cees van Bavel, die aan zijn laatste seizoen bij VVAC bezig is, had het minder naar zijn zin. “We domineren bijna de hele wedstrijd en gaan toch met lege handen naar huis. Onbegrijpelijk, maar ook dat is voetbal”.
De “Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum” had een sterke opening in huis en de beste man van VVAC Bart Koomans kreeg 2 levensgrote kansen  in de eerste 10 minuten, maar schoot beide keren voorlangs. De eerste kans voor EBOH was wel gelijk raak. Keeper Hans van de Berg zat er naast bij een vrije trap van Leroy Verkerk en via het hoofd van Gijs Bregman kon Jordi van Dyck het laatste tikkie geven.SPT_1938

Nauwelijks 5 minuten later was het al weer gelijk. Bart Koomans kon zijn 3de kans wel afronden en kon vrij gespeeld makkelijk Joey Hughes passeren. Op slag van rust had hij VVAC ook de op dat moment verdiende voorsprong kunnen geven. Nadat hij Joey Hughes was gepasseerd, schoot hij hard in, maar Halil Turktas redde met zijn hoofd op spectaculaire wijze op de doellijn.

Na rust had EBOH op voorsprong moeten komen, maar scheidsrechter van Nistelrooij, die niet altijd begrepen werd en zijn eigen wedstrijd floot, wees niet naar het midden. Een schot van Patrick Welts verdween via de handen van Hans van de Berg en de paal achter de doellijn. “Ik stond er te ver van af en mijn assistent wees ook niet naar het midden (dat snap ik als grensrechter van VVAC !). En zoals dan vaak gebeurt, ging hij er aan de andere kant wel in. Bart Koomans soleerde langs Halil Turktas en gaf Danny van der Vliet de gelegenheid om af te drukken. Vervolgens kwamen Remy Holster, Mo Salman en Nick Gemser in het veld en zij gaven het duwtje dat EBOH nodig had. Wesley Ebbers was Symen Stuij te slim af en schoot de 2-2 langs Hans van de Berg en datzelfde deed Marc Oldenburger voor de 3-2 na een mooie pass van Nick Gemser.
Toen werd het nog even billen knijpen, zeker nadat Leroy Verkerk met zijn 2de gele kaart mocht vertrekken van scheidsrechter van Nistelrooij. Bart Koomans was nog dichtbij de gelijkmaker in blessuretijd, maar schoot op de kruising. Aan de andere kant had de latere matchwinner Marc Oldenburger nog de 4-2 op zijn schoen na een fraaie pass ven Gijs Bregman, maar Hans van de Berg kon nu wel redding brengen. Na de nodige blessuretijd kwam het laatste fluitsignaal als een bevrijding. “De doelstelling was om op 17 punten te komen voor de winterstop en als we tegen ASH winnen, hebben we dat bereikt en gaan we gelukkig de kerst in”, aldus trainer Marco ten Braak. De laatste 35 minuten van de gestaakte wedstrijd wordt op 21 december uitgespeeld in Hellouw. EBOH staat met 2-1 voor. Vasthouden zou ik zeggen en daarna een mooie kerstavond op de Schenkeldijk.SPT_1991

EBOH – VVAC                                  3-2

’12       Jordi van Dyck                     1-0
’17       Bart Koomans                      1-1
’53       Danny van der Vliet             1-2
’71       Wesley Ebbers                     2-2
’78       Marc Oldenburger               3-2

Foto’s van Hans Klous  en Ad Holster kunt u hier bekijken…..