EBOH 3 loopt in slotminuut 2 punten mis

Na de 7-1 winst tegen Dubbeldam 2 donderdag had EBOH 3 zaterdag vol goede moet op bezoek moeten gaan bij ASWH 4. De goede moet was er wel, zes spelers helaas niet. Die goede moet kwam ook tot uiting in de wedstrijd, er werd gevochten voor de punten. Helaas, kwam ASWH 4 na een twee-nul voorsprong in de slotseconde toch langszij, 2-2.

Vanaf de aftrap stonden er zaterdag twee ploegen die aanvallend wilde voetballen. Helaas, voor ASWH moest echter één speler al binnen de minuut de wedstrijd op kunstgras staken. Al vroeg in de wedstrijd opende Robbin Kooijman de scoren voor EBOH 3 na een fout van de doelman. Niet heel veel later maakte Ramon Braun op schitterende wijze de 0-2. Hij schoot vanaf links vanaf een metertje of dertig de bal diagonaal over de keeper in de verre hoek.

Ondanks de 0-2 voorsprong had de thuisploeg het betere van het spel. EBOH leek bij tijd en wijlen wat meer ruzie te hebben met de bal en het kunstgras. ASWH kreeg kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Of het schot faalde of zij vondenEBOH-doelman Jelmar de Ruiter op hun weg. Na 40 minuten kreeg Patrick Jansen een ongelukkig tikkie te verwerken en kon strekkebenend de eerste helft vol maken.

—rust—

Na rust kwam Rafiq Yagoubi in de ploeg voor Patrick Jansen. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde nauwelijks. ASWH was de beter voetballende ploeg. EBOH kwam er af en toe gevaarlijk uit met een counter.

Rond de 55e minuut kwam ASWH langzij. Bij een steekbal stak EBOH’s grensrechter de vlag omhoog vanwege een duidelijk buitenspelsituatie. De verder prima fluitende scheids beoordeelde echter anders en de bal werd binnengetikt. 1-2. Het ging er om spannen.

Meer kansen voor ASWH kwamen, maar de EBOH-doelman leek verder onpasseerbaar. EBOH bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Mo Tajjiou kreeg nog een grote kans, maar schoof de bal tegen de paal. Robin v.d. Ruit brak door maar miste na zijn actie net wat kracht om de bal bij een medespeler te krijgen. En ook Sean van de Ruit lukte het niet de wedstrijd in het slot te gooien.

EBOH leek de buit binnen te gaan slepen, maar in de allerlaatste minuut ging het toch nog mis. Jelmar de Ruiter die tot dan toe de meest moeilijke ballen had gekeerd, werd uiteindelijke toch verslagen. Hij liet een ogenschijnlijk simpelere bal onder zich doorglippen. 2-2 werd de einduitslag.

Gezien het spelbeeld hoefde EBOH daarover niet te klagen, maar een overwinning net voor tijd weggeven is nooit leuk. Zeker niet op deze manier. En extra zuur voor Jelmar die tot de laatste minuut de wedstrijd van zijn leven keepte en zijn geweldige spel niet verder beloond zag worden.

ASWH 4 – EBOH 3 : 2-2
Doelpuntenmakers: Robbin Kooijman en Ramon Braun