EBOH 2 zet imponerende zegereeks voort

Oostkapelle – EBOH 2 heeft zaterdagmiddag 3 punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Oostkapelle 2. De wedstrijd eindigde met 1-6 nadat het 0-2 bij rust stond. Dit betekent dat EBOH 2 voor de 6de keer op rij wint. De goals kort voor en na rust waren doorslaggevend.

Voor de derde keer dit seizoen was er geen scheidsrechter opkomen dagen bij de wedstrijd van EBOH 2. Na twee bekerwedstrijden, gebeurde het nu ook in de competitie. Na snel optreden van Oostkapelle kon er een clubscheidsrechter geregeld worden. De wedstrijd begon hierdoor een kwartier later.

Al vroeg in de wedstrijd kwam EBOH 2 op voorsprong. Matthijs Jongeneel werd diep gestuurd door Alper Güler en kon al in de 1ste minuut de 0-1 maken door de bal over de uitkomende doelman Wilco Filius te wippen. In het eerst kwartier was het spel aardig en kreeg Halil Turktas nog een kans op de 0-2. In de 14de minuut kon hij het 16meter gebied binnen lopen en schieten op doel maar Filius tikte de bal naast. De fase die hierop volgde was voor Oostkapelle 2. Een kopbal op de lat was de eerste waarschuwing van de thuisploeg. De thuisploeg was feller en viel voornamelijk op door het fysieke spel. Soms op het randje maar vaak genoeg ook eroverheen. Dit leverde wat irritaties op bij de spelers van de uitploeg omdat de scheidsrechter voortdurend niet optrad. Dit resulteerde in een gele kaart voor Alper Güler.

EBOH 2 maakte het zichzelf moeilijk en kwam niet in hun spel. Het was door goed keeperswerk van Joey Hughes dat Oostkapelle niet de 1-1 kon scoren. Zo werd er na een voorzet vanaf de rechterflank de bal op doel geschoten en kon Hughes met een goede reflex de bal over de lat tikken. EBOH 2 wachtte op een moment om toe te slaan en deed dit op een pijnlijk moment voor de thuisploeg. Uit een corner van Yavuz Güler kon Tim Stok de bal binnenkoppen en was het bij rust 0-2. Na deze goal floot de scheidsrechter meteen voor de rust.

RUSTSTAND: Oostkapelle 2 – EBOH 2 0-2

Na rust was het binnen een minuut al raak net als in de eerste helft. Op aangeven van Hughes kon Jongeneel voor de tweede keer deze middag scoren. Doelman Filius kwam uit maar Jongeneel versloeg de doelman met een mooie lob. EBOH 2 gaf duidelijk aan dat het zwakke spel van de eerste helft geen vervolg zou krijgen en begon sterk aan de tweede helft. 5 minuten later stond het al weer 0-4. Tim Stok werd vrijgespeeld door Dennis van der Graaf en kon vrij doorlopen op Filius. Stok schoof de bal in de hoek en maakte zo zijn 5de competitietreffer van het seizoen.

Even leek de wedstrijd uit de hand te lopen. Spits Jeroen Wisse van Oostkapelle 2 deelde een elleboogstoot uit aan verdediger Rick Reijnders van EBOH 2. De scheidsrechter gaf aan ook dit zoveelste incident niet gezien te hebben en de boomlange spits mocht blijven staan in het veld. Even later daarna reageerde trainer Edwin Meersman van Oostkapelle door de spits te wisselen. Net zoals de wedstrijden hiervoor incasseerde EBOH 2 vandaag ook een tegentreffer want niet veel later scoorde Bart van der Linde de 1-4. Na een voorzet van de rechterflank werd de bal mooi tegendraads binnengekopt door de net ingevallen spits van Oostkapelle 2. Het bleek slechts een schrale troost voor de thuisploeg want EBOH 2 zou de marge nog vergroten. Nadat Alper Güler de bal op de paal schoot in de korte hoek, kon Halil Turktas profiteren en de 1-5 stond op het scorebord. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Yavuz Güler. De ingevallen Mustafa Seme gaf een mooie steekpass op de spits, die schuin wegliep en uit een lastige hoek een schitterende stift via de onder kant van de lat in de goal kreeg. Zijn stift liet doelman Filius vastgenageld aan de grond staan.

EBOH 2 geloofde het wel, al was er was nog één mogelijkheid op de 1-7 na een mooie aanval die verliep via de drie invallers. Erik Peeters(herstelt van pfeiffer) stuurde Burak Ozbilgic met een mooi steekpass over de linkerkant weg. Ozbilgic gaf de bal voor en Seme schoot de bal richting de hoek. De bal werd echter opzichtig met de hand tegen gehouden door een verdediger van de thuisploeg. Een penalty zou een logisch gevolg zijn geweest maar de scheidsrechter besloot anders en liet doorspelen.

De eerste helft van de wedstrijd was lastig en Oostkapelle 2 had zeker twee goede kansen om op gelijke stand te komen. In de tweede helft liet EBOH 2 eindelijk zien waar zij toe in staat kunnen zijn. De organisatie stond goed en het veldspel was goed. De eerste periode is nu afgelopen en is terecht naar Hoek 2 gegaan. EBOH 2 volgt op 1 punt achterstand op de ranglijst. Het tweede heeft zich sterk hersteld van de slechte seizoenstart en heeft op dit moment een knappe reeks van 6 gewonnen wedstrijden.

Volgende week zal de tweede periode van start gaan met een thuiswedstrijd tegen Groote Lindt 2 om 12u. Een nieuwe periode wil ook zeggen dat het niet uitmaakt op welke positie je op dit moment staat en iedereen dus even veel kans heeft. Wat dat betreft begint de competitie volgende week opnieuw.

EINDSTAND: Oostkapelle 2 – EBOH 2 1-6

Opstelling EBOH 2: Hughes, van der Graaf, Schot, P. Reijnders, R. Reijnders(80, Ozbilgic), Er, Jongeneel, Turktas, Stok(60, Peeters), Y. Güler en A. Güler(72, Seme)

Bijzonderheden: Gele kaart voor Alper Güler. Scheidsrechter niet opkomen dagen.

Scoreverloop:

01’’ 0-1 Matthijs Jongeneel

45+3’’ 0-2 Tim Stok

46’’ 0-3 Matthijs Jongeneel

51’’ 0-4 Tim Stok

58’’ 1-4 Bart van der Linde (Oostkapelle 2)

63’’ 1-5 Halil Turktas

82’’ 1-6 Yavuz Güler