EBOH JG1 dendert door

Nog niet eerder had JG1 zo’n goede competitiestart. Na drie wedstrijden gespeeld, liet het team nog geen enkel punt liggen. Dat dit geen garantie voor succes hoeft te zijn, bleek wel afgelopen zaterdag tijdens de zinderende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hurwenen JG1. Een spannende wedstrijd die EBOH overigens uiteindelijk wel won, met maar liefst 16-8.

In de wat moeizame beginfase kwam EBOH met 0-1 achter te staan. Na een tijdje ging het gelukkig beter. Topscoorders Mark en Ferdinand maakten als vanouds veel doelpunten. En dat in combinatie met spectaculaire acties en doelpunten van Ruben. Verrassend waren ook de doelpunten van Duncan en verdedigers Youri en Hugo. Dankzij goed keepwerk van Quan en uitstekend middenvelderswerk van Mitchell en Simon, bleef het aantal tegendoelpunten beperkt tot acht. Met zestien doelpunten voor liet het team deze zaterdag dus wederom zien in topvorm te verkeren.

Trainer Ries Fok sprak na afloop over een topzaterdag. Niet alleen JG1 was succesvol, ook het team van zijn zoon Jordi won (zij het met wat minder klinkende cijfers dan JG1, namelijk met 3-2, maar dat mag de pret niet drukken). ‘We zijn zeker blij, maar zijn ons ervan bewust dat we volgende week zaterdag tegen Brederodes thuis, de nummer drie in de competitie op dit moment, weer vol aan de bak moeten.’