EBOH 3 begint weer op nul

Een aantal weken geleden pakte EBOH 3 eindelijk haar eerste punten op een heugelijke middag aan de Schenkeldijk. Maar die eerste drie punten zijn met dank aan de KNVB weer als sneeuw voor de zon verdwenen.

In goed overleg met De Zwerver werd de wedstrijd van vorige week verplaatst naar 12 december, er leek geen vuiltje aan de lucht. Het kan bij amateurs nu eenmaal wel is gebeuren dat er net iets te veel spelers tegelijk verhinderd zijn, niemand krijgt er tenslotte voor betaald. Toen kwam echter de bond langs. De wedstrijd had alleen doordeweeks ingehaald mogen worden.

Laat De Zwerver nu echter één veld met licht hebben en er bij deze vereniging ook nog andere elftallen actief zijn die moeten trainen. We zitten midden in het seizoen, reserve derde klasse, de nummer laatst tegen de nummer 8. De KNVB gaat er mee om of er een Championsleague-wedstrijd verplaatst moest worden. Drie punten in mindering voor EBOH 3! Immers, het staat in het grote regelboek. Daar kan je niks tegen in brengen, behalve dat het een beetje kinderachtig is misschien. In de competitie worden elftallen vanwege mindere resultaten omgeruild en regelmatig doen spelers mee van hogere elftallen. Allemaal geen enkel probleem. In onderling goed bevinden netjes een wedstrijd verplaatsen is echter een brug te ver.

Over tot de orde van de dag. Negen gespeeld en dus weer nul punten. Deze zaterdag moest er tegen ZBC 2 worden gevoetbald. In de thuiswedstrijd had het derde terecht het onderspit moeten delven. De Zwijndrechtenaren waren gewoonweg beter. Met enigszins knikkende knieën en frisse tegenzin moest er vandaag worden gejaagd op eerherstel.

17. Ali Er

Na een voor sommige zware vrijdagavond was er een rommelig begin van de wedstrijd. EBOH moest duidelijk de drank van een avond eerder er nog uitzweten. Na vijf minuten was het dan ook al raak voor thuisploeg. Rommelig uitverdedigen gaf ZBC alle gelegenheid om de bal onhoudbaar lang Joey te schieten.

Langzaamaan werd EBOH wakker. Tim kwam tot twee keer toe dicht bijzonder dicht bij een treffer, maar het net werd niet gevonden. In de 25e minuut vond EBOH wel het net. Helaas was het Erik die de bal verkeerd raakte bij het uitverdedigen en de bal zo langs de EBOH-doelman kreeg. 2-0.

In het vervolg van de eerste helft was EBOH zeker niet de onderliggende partij. Het spelbeeld was af en toe rommelig, van beide kanten, maar de uitploeg kreeg meer mogelijkheden. Op slag van rust maakte Tim na een mooie actie van Ramon dan eindelijk een meer dan verdiende treffer. 1-2.

—Rust—

Met het inbrengen van een aantal frisse krachten in de rust was er goede hoop dat de rood-zwarten in de tweede helft de aansluiting zouden vinden. Toch, zoals wel vaker dit seizoen, kwam EBOH er na de rust niet meer aan te pas. De recordinvalbeurt van Kevin was misschien een teken aan de wand. Een minuut na de rust kon hij al richting douche.

De ploeg was statisch geworden. De voorhoede werd bijna niet meer bereikt, buitenspelers flitste niet langs de lijn en achterin werd bij tijd en wijlen slordig uitverdedigd. Natuurlijk heeft de ploeg dit seizoen amper punten gepakt, maar het team was altijd strijdbaar. Nu leek iedereen murw geslagen. Tekenend was dat de anders zo strijdbare Niels deze middag ook de middencirkel niet meer uitkwam.

Het was niet gek dat de thuisploeg in de tweede helft eenvoudig uitliep naar een 5-1 stand. Het had erger kunnen zijn. Er werd nog een penalty gemist.

Met een koude snijdende wind viel het afgelopen zaterdag zeker niet mee als toeschouwer positief te blijven, toch kan gezegd worden dat zeker niet alle hoop is vervlogen. Ondanks de tegenvallende resultaten blijft de sfeer goed. De winterstop is in zicht en we houden er vertrouwen in dat met een beetje meer mazzel en voetbalgogme de punten na de winterstop zullen gaan komen.

Eerst moet er volgende week nog een wedstrijd worden ingehaald. De uitgelezen kans om nog goed het jaar uit te gaan.

ZBC’97 2 – EBOH 3 : 5-1
Doelpuntenmaker: Tim Stok
Man of the Match: Tim Stok