EBOH 2 verslindt Amstelwijck 2

Tegen een vooraf gevreesde tegenstander heeft EBOH 2 haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. De werklust van Amstelwijck 2 werd afgeweerd en uiteindelijk won de thuisploeg vrij eenvoudig met 5-2.

EBOH 2 – Amstelwijkc 2
Doelpuntenmakers: Randy Camfferman, Yavuz Güler 2x, Bas van Oosterhout en Abdul Zaada

De eerste thuiswedstrijd leverde voor EBOH 2 gelijk een derby op. Amstelwijck 2 moest worden verslagen. Het werkvoetbal wat Amstelwijck normaliter op de mat legt, levert EBOH normaliter altijd de nodige moeilijkheden op. Mooi voetbal, het balletje laten gaan en snelle aanvallen worden bemoeilijk en ook dat was vandaag weer het geval. Wanneer het moest gooide Amstelwijck er een harde tackle uit. Echt lekker kwamem de rood-zwarten dan ook niet aan voetballen toe.

Na vijf minuten kreeg EBOH wel twee opgelegde kansen. Een vrije kopkans van Bas van Oosterhout kon niet worden afgerond en in de herkansing miste Randy Camfferman een vrije schietkans. Tien minuten later vond EBOH wel de gewenste openingstreffer vanuit een counter. Sietse Schuurman gebruikte zijn snelheid en vond Alen Sirovica, die vervolgens Randy Camfferman bereikte. 1-0 na vijftien minuten spelen.

Vervolgens kreeg EBOH weer last van het “Dubbeldam-syndroom”. Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen volgde er een mindere fase met veel foute inspeelballen. De tegenstander kwam dan ook terug in de wedstrijd. Wat nu resulteerde in de gelijkmaker na een half uur spelen. Van afstand schoot Amstelwijck de 1-1 binnen. Gelukkig kon EBOH direct na de aftrap wat terug doen. EBOH-spits Yavuz Güler werd in het strafschopgebied geraakt en ging naar de grond. De penalty die volgde rondde hij zelf af. 2-1. Drie minuten later was het weer raak. En wederom vond Yavuz Güler het net. Ditmaal vanuit de rebound, nadat Sietse Schuurman na een actie op snelheid over links de paal had geraakt.

In het vervolg van de eerste helft maakte de Schenkeldijkers het zichzelf moeilijk. Twee minuten na de 3-1 pakte Fernando Lozoya-Ringelberg een rooie kaart vanwege een stopwoordje dat niet op een voetbalveld thuis hoort.

Na de rust had EBOH moeite om met tien man de wedstrijd onder controle te houden en de eerste fase na rust was dan ook voor de gasten. Het was in die fase EBOH doelman Danny Wessels die de thuisploeg in de wedstrijd hield. Een ongelooflijk hard schot in de hoek werd op fabelachtige wijze uit het doel geranseld door de jonge EBOH-goalie, die overigens een goede wedstrijd speelde.

Uiteindelijk maakte een speler van Amstelwijck dezelfde fout als Fernandzo Lozoya-Ringelberg en was het weer tien-tegen-tien. EBOH domineerde weer en scoorde in de 75e minuut de 4-1. Na een steekpass van Alen Sirovica omspeelde Bas van Oosterhout de keeper en legde de bal op de lijn er in. Kort daarna werd het 5-1 na een afstandschot van Abdul Zaada. Helaas vond in blessuretijd Amstelwijck ook nog eens het net en werd het 5-2.