EBOH laat zich aftroeven door Amstelwijck

Eén Dordtse derby op het programma in deze competitie. En die willen beide ploegen natuurlijk, maar wat graag winnen. Zou je zeggen, want zaterdag leek het daar op de eerste twintig minuten na niet op. Amstelwijck had lef, intimideerde en troefde daarmee EBOH af. 1-3.

EBOH – SC Amstelwijck : 1 – 3
Doelpuntenmaker : Remy Holster

EBOH startte de wedstrijd nog scherp en fel. En probeerde al combinerend Amstelwijck te verslaan. Al na zes minuten resulteerde dat in de 1-0. De bal werd veroverd op het middenveld en direct werd EBOH-spits Remy Holster gevonden, die rondde koelbloedig af. Een prima begin.

Echter naarmate de eerste helft vorderde verloor EBOH haar grip en werd Amstelwijck sterker en sterker. De enige krachtsuitspattingen van de thuisploeg kwamen er in de vorm van lange ballen in de richting van Remy Holster en Ricardo van de Merwe, maar eigenlijk kon daar maar weinig gevaar mee worden gesticht.

Op tweederde van de eerste helft raakt Amstelwijck in vier minuten tijd twee keer het aluminium. Vlak voor rust is het voor de gasten alsnog raak als een niet goed weggewerkte corner achter Donny v.d. Laars wordt geschoten.

EBOH komt ook niet sterker uit de rust en wederom is het Amstelwijck wat de klok slaat. Dat resulteert als snel in een 1-2 achterstand. En die klap komt EBOH pas aan het einde van de wedstrijd te boven. Er volgen kansjes, maar die kunnen niet verzilverd worden. Uiteindelijk valt ver in de blessuretijd de bal er dan aan de andere kant in. 1-3. Een terechte nederlaag voor de Schenkeldijkers.