EBOH 2 niet bij de les

EBOH 2 moest deze koude zaterdagmiddag aantreden bij de ongenaakbare koploper Pelikaan. De hele week was scherpte en concentratie de twee woorden die het vaakst vielen tijdens de training. Ondanks de waarschuwende woorden stond het binnen 17 minuten!!! al 3-0 voor de Peli’s.

EBOH kwam nog voor rust knap op 3-3 maar in de tweede helft was het Pelikaan dat liet zien hoe dodelijk efficient deze ploeg kan zijn. EBOH kreeg zat kansen om over Pelikaan heen te walsen maar uit de eerste twee tegenaanvallen scoorde het meteen. EBOH verloor dan ook met 6-4.

Trainer Rachid el Mokhtari was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg en zichzelf: ”Natuurlijk moet de ploeg scherp zijn. We maken afspraken van tevoren en dan zie je dat de ploeg al vanaf de aftrap op twee gedachten hinkt. Dit reken ik mijzelf aan. Het is mijn taak om de ploeg scherp en geconcentreerd te houden voor zo een belangrijke wedstrijd. We wisten dat Pelikaan

dodelijk is in de afronding. Dat laten ze al het hele seizoen zien. Maar als je dan zoveel ruimte weggeeft en daarnaast ook nog eens zelf vergeet te voetballen……dan is het niet gek dat we na een dik kwartier drie tegentreffers incasseren. Tijd om de wonden te likken hebben we niet. Volgende week Serooskerke uit. Aan ons de taak om daar in Zeeland een goede teamprestatie neer te leggen.”

EBOH begon weliswaar zwak maar kreeg wel de eerste kans. En wat voor één. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Yavuz Guler. De spits van EBOH omspeelde knap de uitkomende doelman maar zag kans om de bal voor een leeg doel op de paal te mikken. Pelikaan was echter allerminst onder de indruk en combineerde er op los. Tot drie maal toe werd slecht uitverdedigen van EBOH genadeloos afgestraft. EBOH had de hulp van Pelikaan nodig om terug te komen in de wedstrijd. Een strakke lage voorzet van Dennis van der Graaf werd door de doelman in eigen doel geslagen. Niet lang daarna was het Mohamed Al-Salman die zijn van richting veranderd schot in het doel zach belanden. EBOH geloofde er weer in. Jordy van Dijk zorgde voor de 3-3 en Pelikaan was de
controle volledig kwijt. Het rustsignaal kwam voor Pelikaan net op tijd. De tweede helft was vanaf het begin voor EBOH. Er waren kansen genoeg om de 3-4 te maken. De doelman hield Pelikaan met een aantal prachtige reddingen op de been. Daarnaast weigerde de scheidsrechter een strafschop aan EBOH toe te kennen nadat Mo Salman duidelijk in de zestien werd gevloerd. Pelikaan ging wat harder spelen en met name de twee spelverdelers moesten het ontgelden bij EBOH. Zowel Mohamed Al Salman als Zakaria Amraoui werden continu met lichte overtredingen gevloerd zodat EBOH elke keer weer een veelbelovende aanval gestopt zag. Pelikaan speelde op de counter in de tweede helft en kwam in de 6oste minuut door via de linkerkant. Het schot van de linksbuiten werd tot corner gepromoveerd. De corner werd strak laag genomen en gemist door alles en iedereen. Het vond een voet van Pelikaan en de 4-3 was een feit. Niet lang daarna floot de onzekere scheidsrechter voor een strafschop tegen EBOH na een duikeling van de linksbuiten van Pelikaan. De strafschop werd feilloos binnengeschoten. EBOH spits Tim Stok deed meteen wat terug en zijn schuiver zorgde voor de 5-4. EBOH bleef erin geloven tot de 83 ste minuut. EBOH back Dennis van der Graaf verloor het duel op het middenveld van de linksbuiten van Pelikaan. Kermend van de pijn aan zijn scheenbeen bleef hij liggen en schreeuwde het uit. Pelikaan voetbalde gewoon door aangezien de scheidsrechter niet ingreep. De man meer situatie werd simpel uitgespeeld en de 6-4 was een feit. Een dikke nederlaag voor de rood zwarten en Pelikaan behield zijn 100% score.

EBOH middenvelder Sebastiaan Bekkers was helder in zijn commentaar: “Het is geen schande om van dit Pelikaan te verliezen. Maar we hadden vandaag een speldenprik uit kunnen delen. Jammer genoeg is dat niet gelukt. We waren gemotiveerd maar de scherpte en concentratie was er niet. In de tweede helft pakten we het goed op maar die linksbuiten van Pelikaan doet ons de das om. Goede
voetballer overigens. Apart dat hij in een derde elftal speelt. Volgende week reizen we af naar Serooskerke. Als we nog wat willen bereiken in deze competitie met name voor de tweede periode dan zullen we moeten winnen. Daar geloof ik in. We hebben
daarbij ook de hulp nodig van onze supporters die er vandaag ook weer waren. Hopelijk reizen ze mee richting Zeeland.”