C1 knokt zich naar mooie overwinning

RKTVC C1 – vv EBOH C1  1-2
Zaterdag 23 februari 2013. Het is vandaag ijskoud maar gelukkig kunnen we voetballen want 2 zaterdagen achter elkaar een wedstrijd dat is al lang geleden. We spelen vandaag tegen RKTVC de thuiswedstrijd hebben we ruim gewonnen, maar we zijn vandaag niet “ op volle sterkte” want we hebben een aantal zieken en geblesseerden dus van onderschatting is zeker geen sprake.

We hebben vandaag weer de VW-busjes van Taxi Stam tot onze beschikking en vertrekken ruim op tijd richting Tiel. Op het allerlaatste moment voegen we Bram uit D1 nog aan de selectie toe.
Als we in Tiel aankomen, kunnen we op het gemakkie gaan omkleden en ons voorbereiden op de wedstrijd. Voor we aan de warming-up gaan beginnen hebben we nog een uitgebreide wedstrijdbespreking waarin een aantal taken en opdrachten benadrukt worden. Tijdens de warming-up blijkt dat nog twee spelers met blessures kampen en plaats moeten nemen op de bank.

Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd gaat EBOH voortvarend van start we zijn gevaarlijk voor het doel maar helaas kunnen we de vele kansen niet benutten. Als RKTVC een beetje bekomen is van ons start-offensief komen ze wat beter in de wedstrijd en er ontwikkeld zich een spannende strijd. Het is een gelijk opgaande wedstrijd geworden met kansen over en weer. Geen van de ploegen weten de kansen te verzilveren waardoor we met de bekende “bril-stand” gaan rusten.
In de rust proberen we de puntjes op de i te zetten maar ons wedstrijdplan wordt gedwarsboomd omdat er wederom een speler met een blessure niet verder kan spelen. Na snel beraad schakelen we over op plan B en we starten de tweede helft met 4 aanvallers om een doelpunt te forceren. Ons plan lijkt te lukken want na een mooie aanval draait onze spits weg bij zijn tegenstander en prikt de bal keurig in de korte hoek. Gelukkig de 0-1 is een feit echter lang kunnen we niet genieten van onze voorsprong want na een snelle Tielse aanval staat het al weer 1-1.
Door de vermoeidheid worden er verdedigend door beide ploegen foutjes gemaakt en er zijn daarom opgelegde kansen over en weer. EBOH weet uit een corner te scoren maar het, in onze ogen, geldig doelpunt wordt afgekeurd omdat de scheidsrechter niet gefloten heeft. Dan valt een van onze verdedigers uit met een blessure en helaas hebben we geen wisselspelers meer op onze toch al dun bezaaide bank. Ook deze wedstrijd zullen we dus niet eindigen met 11-spelers. Het begint er steeds meer uit te zien dat de wedstrijd eindigt met een gelijkspel hoewel RKTVC nog een aantal goede kansen krijgt. Als 2 minuten voor tijd een van onze middenvelders op 20 meter van het doel gevloerd wordt fluit de scheidsrechter terecht voor een vrije trap. Dit is de plek voor een specialist en gelukkig hebben we er 2 of 3 binnen ons team en als de muur op de juiste plek staat kunnen we proberen om deze buitenkans te verzilveren. De aanloop en …………………………………. de bal vliegt over de muur keurig in de kruising achter de keeper …………………………….. GEWELDIG 1-2!
Er is nog maar heel kort te spelen en hoewel RKTVC er alles aan doet om de gelijkmaker te produceren blijven de rood/zwarten uit Dordrecht keurig op de been. De ontlading is groot als de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal want we mogen zeker stellen dat dit een zwaarbevochten overwinning is en misschien komen we wel als gelukkigste het veld af.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen vv Sliedrecht C1 op het programma en het is te hopen dat dan alle geblesseerden en zieken hersteld zijn en we weer eens op “ volle sterkte” kunnen spelen.
In ieder geval gaan we maandag weer volop aan de bak tijdens de training.

Doelpuntenmakers: Maliki 0-1, Jordi 1-2