EBOH winnaar in ijskoude en gekleurde derby

 

EBOH heeft het per definitie lastig tegen SC Amstelwijck, maar nu werd er eindelijk weer eens gewonnen. Johan Gerlach was de matchwinner. Hij maakte de wonderschone 1 – 2. Ondanks de overwinning was het aantal blije gezichten gering.
En dat had alles te maken met de ijzige kou, de onbespeelbaarheid van het veld en de karrevracht aan kaarten die scheidsrechter van Rumpt uit Zaltbommel uit zijn borstzak trok. EBOH eindigde met 9 man door rode kaarten voor Wesley Ebbers en Patrick Welts (2x geel).
Ries Fok was zelfs boos. “Onbegrijpelijk dat zo’n wedstrijd door gaat. Ik snap de consul niet, ik snap de scheidsrechter niet, ik snap er niks van. Het was levensgevaarlijk voor de jongens. Maar blijkbaar is er een zanger ingehuurd en moet het kost wat kost door gaan. We hadden beter de Reelandhal af kunnen huren. Ik heb geen normale voetbalactie gezien. Gelukkig zijn we allemaal heel gebleven, al klagen er wel jongens over enkels en de knie.  En dan hebben we ook nog een scheidsrechter die de derby sfeer en de omstandigheden niet aanvoelt.
Een uur gaat het goed, maar dan begint hij te wapperen met kaarten voor van alles en nog wat. Het gevolg is een half geschorst elftal.
Maar ik zal er heus wel 11 kunnen vinden volgende week, daar gaat het niet om, het gaat om gevoel hebben voor de situatie“.

Patrick Welts was ook niet blij: “ik krijg 2 gele kaarten om niks. De 2de krijg ik geel, omdat ik een reservebal weg schop ?. Wesley Ebbers kreeg direct rood na een opstootje met Mark Bok. Deze trapte na uit frustratie. “En dat moet je bij mij niet doen”, die daarna verhaal ging halen bij Mark Bok.
Adana Kabbah kreeg geel, omdat hij het veld niet snel verliet bij een wissel.

De verliezende trainer Danny Slegers was uiteraard ook niet blij, met uitzondering voor het spel van zijn debuterende B1 spelers.”We hebben hard gewerkt en doen onszelf te kort. We maken de halve kansen niet af. Ik verlies niet graag en zeker niet tegen EBOH, maar we hadden zeker 2 penalties moeten krijgen (commentaar van Ries Fok hierop: dan heeft hij zeker op veld 2 zitten kijken!).
We hadden vandaag een punt verdiend en hebben echt een keer een overwinning nodig. We missen helaas scorend vermogen”, aldus de verliezende trainer, die snel na de wedstrijd vertrok om af te reizen naar Oostenrijk voor een week wintersport met zijn gezin.

Over de wedstrijd zelf is niet veel te vertellen, behalve dat EBOH stoer in korte mouwtjes speelde (de rode shirts waren afgekeurd door de scheidsrechter) en technisch iets vaardiger was dan Amstelwijck op het bevroren veld. Deze zette daar weer een flink portie vechtlust tegenover onder leiding van de onvermoeibare aanvoerder Mo Elmard, zo dat het lange tijd gelijk opging.
Na een kwartier kwam Amstelwijck op voorsprong. Barry Dubbeldam liet een vrije trap op penaltystip belanden. Keeper Marlon Huijser liep tegen kolos Mo Elmard op en via het achterhoofd van Johnny Granger ging de bal in het doel. De gelijkmaker kwam van Adje Kabbah. Mitchell Stam zette voor en Mark Oldenburger  kopte door naar de vrijstaande Adana die oud EBOH doelman Frank Groeneweg passeerde.

Na rust kreeg eerst Leroy Rubio Rijsdijk een levensgrote kans uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied op 8 meter van het doel, maar hij schoot over. Daarna stak Wesley Ebbers het halve veld over en bediende Johan Gerlach die de bal in 1 keer met een fraaie  boog over Frank Groeneweg heen schoot. Daarna kwam de kaartenregen en lag de bal meer buiten dan op het veld, waardoor er tot over half vijf werd doorgevoetbald. Bij EBOH zaten de jeugdspelers Jesse Rensen en Jordi Teubel op de bank.  Ricardo van de Merwe is niet naar Amstelwijck afgereisd nadat hij te horen kreeg dat hij reserve stond. “Niemand is belangrijker dan de club”, aldus Ries Fok, die nog nooit iemand op voorhand een basisplaats heeft beloofd.
Was de penningmeester eigenlijk wel blij? Het was na afloop best gezellig en druk met onze eigen Leo Schellinger als gastzanger, maar het voorjaarszonnetje had ongetwijfeld 200 man meer getrokken.

SC Amstelwijck – EBOH        1-2

’15      Johnny Granger                1-0
’34      Adana Kabbah                   1-1
’50      Johan Gerlach                   1-2

Foto’s hier