EBOH 1 wint wéér…!

Na de eclatante 6-1 zege op Oud Beijerland won de formatie van Houssin el Jouhri opnieuw .
Nu met 1-2 in Mijnsheerenland bij promovendus GOZ. Er konden eindelijk eens 3 punten door de tunnel meegenomen worden. EBOH was tot op heden altijd weinig succesvol in de Hoekschewaard.

De zege was mager en je kan de ploeg verwijten dat ze verzuimden de wedstrijd te beslissen na een 0-2 voorsprong bij rust en ontzettend veel ruimte om de score op te voeren.
Nu werd het nog onnodig spannend toen Robin Vollebregt vlak voor tijd de aansluiter binnen schoot en scheidsrechter Schaay uit het naburige Piershil een minuut of 7 bij trok. GOZ kwam er echter niet meer aan en in de laatste seconden moest aanvoerder Ferry de Heer nog met rood van het veld.
Wesley Ebbers schermde om tijd te winnen de bal af en dat irriteerde Ferry met een verkeerde reactie als gevolg.

EBOH begon zonder de geblesseerde Jordi van Dyck en ook Regga Regales kon niet spelen. “Die domoor was gisteren gaan zaalvoetballen en is door zijn enkel gegaan”, aldus de trainer, die nu Ricardo van de Merwe liet starten en daarvoor beloond werd. Na een pass van de “koning van de assist” Ricardo van Yperen knalde hij de bal in de korte hoek vanaf rechts.
Even daarvoor kreeg EBOH wel een domper te verwerken. Captain Cyrille Elschot had de hele week al last van zijn knie en ging er nu helemaal door heen en had hangend aan Joris Kardienaal een kwartier nodig om de kleedkamer te bereiken. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is. Zijn vervanger Emre Aynihan deed het overigens prima.

EBOH kreeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Ricardo van de Merwe kreeg  nog 2 kansen om vanaf rechts uit te halen, maar nu pakte Ryan Wemmers de inzet wel en  de andere ging naast. De mooiste was voor Jesse Rensen, die niet zo scherp was als vorige week. Een perfecte voorzet van Ricardo van de Merwe kon hij zo binnen koppen, maar hij deed dit in de handen van de doelman. Op slag van rust werd het toch 0-2.
Leroy Verkerk schoot de bal tegen de arm van een verdediger in de 16 en liet vervolgens zien hoe je een penalty moet nemen.
En wat zagen we van GOZ , dat vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen werd in de 4de klas ? Een leuk voetballend elftal met een sterk middenveld, maar met heel weinig scorend vermogen. De gastheren kregen wel 10 corners, maar deden daar heel weinig mee. En door af en toe een onachtzaamheid achterin ga je de boot in.

In deel 2 controleerde EBOH de wedstrijd en kwamen Wesley Ebbers, Jesse Rensen, Wesley Loos en Suayip Yaman alleen voor de keeper en deden er niets mee. Daardoor bleef het spannend, zeker na het  mooie schot van Robin Vollebregt in de bovenhoek.
In het prachtig nieuwe clubhuis van GOZ kon het clublied weer gezongen worden in de kleedkamer. Alleen jammer dat we niet naar boven mochten om een consumptie te nuttigen. De horecavergunning is nog niet binnen bij GOZ, omdat deze op een verkeerd huisnummer aangevraagd (1 ipv 2). Daardoor moesten we nu nog naar de oude vervallen kantine 100 meter verderop. Over bureaucratie gesproken!
Dinsdagavond oefent EBOH thuis tegen Unitas en zaterdag wacht Schoonhoven thuis

GOZ – EBOH                                       1-2

’18       Ricardo van de Merwe             0-1
’45       Leroy Verkerk                          0-2
’87       Robin Vollebregt                     1-2

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Leroy Verkerk, Cyrille Elschot (Emre Aynihan),Jordi Fok, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Jesse Rensen (Frank Teunissen), Ricardo van de Merwe, (Suayip Yaman), Patrick Welts, Wesley Ebbers, Wesley Loos