EBOH 1 uit de beker…

In een beslissingswedstrijd voor de volgende ronde verloor EBOH in Klundert van Zundert met 3-0. De conclusie is geen Ajax of Feyenoord thuis in het bekertoernooi 2019. De ploegen die bij de laatste 4 eindigen in het toernooi om de districtsbeker zitten volgend seizoen in de grote KNVB beker.

Hoewel de weg nog lang is, maakt Zundert daar nog wel kans op. Het speelde de 1ste helft beter als EBOH, dat het speelveld te groot hield en geen beste veldbezetting had. Na een half uur kreeg EBOH grip op de wedstrijd, maar toen stond het al 1-0 achter.

Na rust was EBOH de bovenliggende partij en kreeg 5 grote kansen, Maar hij ging er niet in. Zundert was uiterst effectief in de omschakeling en wist nog wel 2x te scoren.
“En dan heb je verdiend verloren”, aldus Ries Fok, “Over de 2de helft ben ik qua voetbal tevreden en dat is hoopgevend voor zaterdag. Ik heb wel begrepen dat NOAD’32 een uitstekende ploeg heeft, dus we kunnen onze borst nat maken. We hebben alle wissels van afgelopen zaterdag kunnen laten spelen en dat is goed voor het wedstrijdritme. Jesse Rensen is bijvoorbeeld net terug van zijn werk in Mallorca en kan zo prima meters maken.

Ik had graag nog een rondje verder gegaan, omdat de volgende ronde ook op zaterdag is. Die doordeweekse avonden vind ik maar niks. Ik had er zelf vroeger ook een hekel aan. De voorbereiding is gewoon k*t.  Alle jongens moeten tot half 6 werken en dan gelijk door”

EBOH eindigde de wedstrijd met 10 man. Jeffrey Manzanares kreeg met opmerkingen op de leiding er bij 2x geel. Dit heeft geen gevolgen voor de competitie.