EBOH 1 start met nederlaag in Woudrichem

Evenals vorig seizoen toen in de ouverture met 2-1 van Alblasserdam verloren werd, haalde EBOH geen punten . Woudrichem boekte op het eigen sportpark Het Bolwerk de kleinst mogelijke overwinning door een zondagsschot van Tim Saaman 10 minuten voor tijd.  Geen nood, vorig seizoen werd EBOH alsnog kampioen, maar de vraag is of deze verwachting realistisch is in de 2de klas.

Het is allemaal een niveautje hoger, sneller, meer slimmigheidjes en je moet de mogelijkheden wel benutten. Het is zoals aanvoerder Jeffrey Monster zei na afloop: “Vorig jaar kregen we 20 kansen  en nu maar 10, of minder en dan moet het rendement wel omhoog, zelf had ik er ook eentje kunnen maken uit een mooie positie, maar de lob ging over het doel”.
EBOH voetbalde voor de rust goed en had er minimaal eentje kunnen maken. De mooiste was voor Junior Calmera die vanaf 6 meter vrij kon aanleggen, maar uitblinker doelman  Aljan Dekker, die we nog kennen van VVAC, ranselde de bal uit de hoek, de rebound van Jeffrey Monster ging over. Maar ook de combinatie tussen Jeffrey Monster, Leroy Verkerk en eindstation Regga Regales had meer mogen opleveren. Woudrichem moest het hebben van een slippertje in de Dordtse defensie, maar Dilles de Vries schoot naast en anders was er altijd nog Jan Arie Kouwenhoven die de baas was in de 16.

Na rust voetbalde Woudrichem vanuit een strakke organisatie meer naar voren en zagen we een paar mooie acties van Bori Secreve en Dilles de Vries, maar Jan Arie stond op zijn post. De wedstrijd leek op een nul nulletje af te stevenen, maar Tim Saaman dacht er anders over. Hij kon van een meter of 25 vrij aanleggen en verraste Jan Arie Kouwenhoven met een zwabberbal die via de onderkant lat in het doel verdween.
Daarna ging EBOH met de invallers Jesse Rensen, Jay Tahloe en Reggie de Windt verwoed op jacht naar de gelijkmaker, kreeg mooie kansen, maar Aljan Dekker redde voor Woudrichem de punten.
Eerst wierp hij zich voor de voeten van Jesse Rensen, waarna Regga Regales de vrije rebound miste en vlak voor tijd wist hij nog miraculeus een vinger te krijgen tegen de prachtige inzet uit de draai van Jay Tahloe.

Even later floot scheidsrechter Michel van de Luitgaarden af. Hij zag geen overtreding in de aanslag op de benen van Leroy Verkerk en vond het een schwalbe. Aanvoerder Jeffrey Monster reageerde met: “Dat is onze Leroy scheids, die kan helemaal geen schwalbes maken, hij weet niet wat het is”. Ook stuurde hij de kleinzoon van Rene Ebbers uit de dug out, die het koud had van de stromende regen en naast Opa wilde zitten. “Regels zijn regels, reageerde opa, maar het had ook zo maar de pupil van de week kunnen zijn”. Voor de rest geen aanmerkingen op de scheidsrechter.

Ries Fok vond dat zijn ploeg goed gespeeld had: “we geven in 90 minuten 3 kansen weg en hebben er zelf 4 of 5 mooie gehad. We hadden een puntje verdiend, maar niet gekregen, het zal ook een keer andersom zijn in het seizoen. Op dit nivo moet je geconcentreerd blijven en niks weggeven en dat hebben we een paar keer gedaan”. De wedstrijd werd op het laatste moment verplaatst naar het bijveld van kunstgras. Door de hevige regenval waren de lijnen op het hoofdveld slecht zichtbaar.
Woudrichem trainer Piet Saaman was na afloop wat provocerend bezig voor de kleedkamer van EBOH en dat moet hij niet doen. Gelukkig voerde het verstand de boventoon en gebeurde er voor de rest geen gekke dingen. De viskraam op Het Bolwerk was een succes, opa Leen Verkerk was de grootste klant.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen NOAD’32, de kampioen uit de andere 3de klas. Zij begonnen de competitie met een mooie zege op Zwaluwe.

Woudrichem – EBOH     1-0

’80 Tim Saaman               1-0