JO13-1; De groei zet door (2 verslagen in 1)

Oranje Wit JO13-2 – E.B.O.H. JO13-1

Zaterdag 15 september 2018, aanvang 08.30 uur. Gelukkig was de reis naar Oranje Wit niet zo erg lang, zodoende was het nog enigszins acceptabel om de aftrap om 08.30 uur te hebben.

Gelukkig waren de boys zich ervan bewust dat we gewoon ons spel moesten spelen en dat de punten naar de Schenkeldijk moesten. We stonden in de poulefase van de beker op een riante eerste plek met een doelsaldo van +19 en nog steeds geen doelpunt tegen.

Aanvang wedstrijd met een waanzinnige goede start namelijk in de 4eminuut lag de eerste er al in en stond E.B.O.H. al met 0 – 1 voor. Na het doelpunt bleef E.B.O.H. druk zetten op de tegenstander en op de bal. Dat resulteerde dat Oranje Wit moeilijk in zijn spel kwam en dat E.B.O.H. een groot veldoverwicht had. De keeper van E.B.O.H. was in de eerste helft totaal niet op de proef gesteld. Slechts wat afgeslagen en te hard gespeelde ballen in de richting van het doelgebied van E.B.O.H. die door de keeper op een juiste manier verwerkt werd. Hierdoor kon E.B.O.H. direct weer de aanval zoeken en speelden we de meeste tijd op de helft van Oranje Wit.

Het duurde dan best wel een behoorlijke tijd voordat de 0 -2 gescoord werd, want dat was slechts een kwestie van tijd. Na behoorlijk op het doel van Oranje Wit getimmerd te hebben, beloonden de boys zichzelf door in de 25eminuut de 0 -2 te scoren.  En het werd zelfs in de laatste minuut van de 1ehelft nog 0 – 3.

Ruststand 0 -3

De 2ehelft gaf niet echt een ander beeld dan de 1ehelft. E.B.O.H viel aan en domineerde het spel. Oranje Wit hield zich vooral bezig met verdedigen en probeerde met snelle counters gevaarlijk te worden. De E.B.O.H. keeper heeft slechts 3x een bal moeten stoppen en dat waren dan ook nog niet eens de moeilijkste reddingen. E.B.O.H. bleef voetballen en de druk bleef op de tegenstander staan. Dat resulteerde in de 44eminuut de 0 – 4 en in de 46eminuut werd de 0 – 5 binnen gewerkt. Aan het einde van de 2ehelft werd er nog op een fantastische wijze afsluiting gegeven aan de wedstrijd en zodoende eindigde deze wedstrijd in 0 – 6.

Eindstand 0 – 6 en door in de beker.

Gefeliciteerd jongens goed gespeeld toppie.


E.B.O.H. jo13-1   –  ASWH jo13-1

Door weersomstandigheden hebben we eigenlijk totaal geen voorbereiding gehad wat betreft oefenwedstrijden. De poulefase van de beker was dan eigenlijk een beetje de voorbereiding. Voor vanavond – maandag 17 september 2018, aanvang 19.00 uur, gaan we kijken waar we staan. ASWH uitkomend in de hoofdklasse en in de beker teleurstellend laatste geworden zonder punten. De trainer gaf al aan dat ASWH op zoek was naar zelfvertrouwen en dat zij dus kwamen om hier wat neer te zetten. We zijn dus gewaarschuwd, maar we gaan van onze kracht uit en gaan ons eigen spel spelen.

Na 2 minuten keken wij al tegen een achterstand, wij dachten wat is dit, dit kan toch niet. De verdedigers liepen niet door en de keeper stond te ver voor zijn doel. Voor de ASWH aanvaller een makkie, lob over de keeper. Gelukkig werden de ruggen gerecht en met goed voetbal, een mooie dieptebal op maat en feilloos afgerond 1 – 1 in de 5eminuut. Nadat we nog enkele goede kansen verzuimden te benutten, werd het in de 10eminuut 1 – 2. Onze verdediger gaat het duel aan met de tegenstander i.p.v. de bal simpel over of uit te spelen. Het gevolg was een schot op doel die door de keeper gestopt werd, maar helaas niet klemvast kon houden. Hierdoor kon ASWH de bal makkelijk binnen tikken. E.B.O.H. kwam heel sterk terug en binnen 2 minuten was het alweer raak en stond er 2 – 2 op het scorebord. En dat slechts in 12 minuten, wij dachten wat kan hier nog meer gebeuren. Dan krijgt E.B.O.H. toch nog een aantal goede kansen, maar we belonen onszelf niet. Na twee individuele fouten komt ASWH op voorsprong 2 – 3 en 2 – 4.

Ruststand 2 -4.

De 2ehelft komt E.B.O.H. goed uit de kleedkamer en na 3 minuten hebben we de aansluiting te pakken en staat er 3 – 4. Helaas zijn we bij de corner niet scherp en handelen we niet goed, zodoende 3 – 5 en werd het zelfs 3 – 6. Dit was wel erg afgetekend, want E.B.O.H. voetbalde best lekker, maar we waren vaak net te laat met druk zetten. Ook waren we met de vele goede kansen niet vaak genoeg trefzeker. En dat was ASWH wel en dat maakte een beetje het verschil. Het laatste kwartier was eigenlijk voor E.B.O.H. die nog even het gas erop zette en op zoek was naar de 4 – 6. Deze kwam r uiteindelijk ook. Een fantastische dieptepass vanaf eigen helft, op maat en super knap afgerond 4 – 6 met nog 5 minuten te spelen. De jongens geloofden er nog in en bleven positief. Met goed positiespel en combinaties werd er wederom een dieptepass gegeven, op tijd en op maat. Helaas werd deze mooie aanval onterecht afgevlagd. Dat was jammer, maar we hebben een goed werkend E.B.O.H. gezien. Sommige jongens speelden op een andere plek en hebben daar ook weer wat ervaring op kunnen doen. Al met al zijn wij super trots op het gespeelde spel en op de boys. Met veel positieve dingen die we gezien hebben op naar de volgende wedstrijd.

Eindstand 4 – 6

Zaterdag 22 september 2018, reizen we af naar De Alblas waar we ook nu weer een super vroege wedstrijd spelen.